Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Προτείνει την παγκόσμια οδό 20.000 χιλιομέτρων

Την παγκόσμια οδό, έναν γιγαντιαίο αυτοκινητόδρομο σχεδιάζουν να δημιουργήσου οι Ρώσοι συνδέοντας οδικώς την Ευρώπη με την Αμερική καθιστώντας τη Μόσχα επίκεντρο του κόσμου.

Το έργο που φέρει την ονομασία TEPR δεν αποτελεί ένα φανταστικό σχέδιο αλλά μια πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Vladimir Yakunin πρόεδρος των ρωσικών σιδηρόδρομων και στενός φίλος του. Βλαντιμίρ Πούτιν...
Το πρόγραμμα, προβλέπει την κατασκευή τεράστιου αυτοκινητόδρομου μήκους 20.000 χλμ, παράλληλα με τον υφιστάμενο υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, μαζί με νέο δίκτυο τρένων και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. 
Παράλληλα το σχέδιο ανάπτυξης προβλέπει και τη δημιουργία νέων πόλεων. Πρόκειται, όπως είχε σχολιάσει ο Yakunin, για ένα διακρατικό και διαπολιτισμικό έργο.
«Η Ρωσία με αυτόν τον αυτοκινητόδρομο θα γίνει κέντρο για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πολύ υψηλής τεχνολογίας. Αυτό το παγκόσμιο δίκτυο μεταφορών θα δώσει μια κεντρική θέση στη Ρωσία. Θα χρειαστούν αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια, αλλά ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι τόσο μεγάλος που θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από τις επενδύσεις», δήλωσε ο Yakunin.

Δεν υπάρχουν σχόλια: