Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Διακόπηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου - Αναρχικοί του «Ρουβίκωνα» επιτέθηκαν φραστικά στον Πάγκαλο [Βίντεο & εικόνες]

Διακόπηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου - Αναρχικοί του «Ρουβίκωνα» επιτέθηκαν φραστικά στον Πάγκαλο [εικόνες]Φορώντας μαύρα κράνη 40 περίπου άγνωστοι εισέβαλαν στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και επιτέθηκαν φραστικά στον Θεόδωρο Πάγκαλο με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και να διακοπεί προσωρινά η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου με τίτλο «Έρωτας και εξουσία».

Πρόκειται για μέλη της Αναρχικής Οργάνωσης «Ρουβίκωνας». Οι άγνωστοι εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα που μιλούσε ο κ.Πάγκαλος και πέταξαν προκηρύξεις...
Οι κρανοφόροι πέταξαν αυγά και φώναζαν «Πάγκαλε πες ότι μαζί τα φάγαμε.» Άνθρωποι του βιβλιοπωλείου που δεν πρόλαβαν να κατεβάσουν τα ρολά φυγάδεψαν την οικογένεια Παπανδρέου και τους ομιλητές και απομάκρυναν τους εισβολείς.
Λίγο αργότερα η παρουσίαση ξεκίνησε εκ νέου και ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι τα φέιγ βολαν που πέταξαν έφεραν την υπογραφή της ομάδας «Ρουβίκωνας». Η προκήρυξη έγραφε: «Πάνω στα “όχι” των λαών γίνονται οι κολωτούμπες των αριστερών. Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

Το βιβλίο της 92χρονης Μαργαρίτας Παπανδρέου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη και παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Ομιλητές ήταν επίσης ο τέως αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Σωτήρης Μουσούρης, ο γιος της συγγραφέως, Νίκος Παπανδρέου, η συντονίστρια του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, Φωτεινή Σιάνου και η στενή συνεργάτης της Μαργαρίτας Παπανδρέου, Αμαλία Σκέπερς ενώ ηχηρή ήταν η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου.



Παρακολουθήστε live την παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου.


 Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: