Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ψάχνουν τον «γυμναστή» της Χρυσής Αυγής – Τουλάχιστον 4 δράστες έχουν ταυτοποιηθεί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρευνα για να βρει τους δράστες της βίαιας επίθεσης κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου ξεκίνησε η Κρατική Ασφάλεια.

Η αστυνομία έχει συγκεντρώσει όλα τα βίντεο που δείχνουν το αιματηρό επεισόδιο και γνωρίζει την ομάδα της Χρυσής Αυγής που έφθασε με 5 λεωφορεία στην... πλατεία Συντάγματος.

Το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας ξεκίνησε αυτεπάγγελτα έρευνα και επικεντρώνεται σε αυτά τα λεωφορεία αναζητώντας συγκεκριμένα ένα άτομο που έχει το ψευδώνυμο «γυμναστής» και ανήκει στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν.
Παράλληλα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας «προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες».
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την πρωτοφανή βιαιοπραγία εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου:
«Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».


Τόσκας: Έχουν ταυτοποιηθεί

Λίγη ώρα αργότερα ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι έχει γίνει η ταυτοποίηση των δραστών και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τόσκα:
«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου»
.


koumoutsakos1

Δεν υπάρχουν σχόλια: