Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – Τι συζητείται τις τελευταίες ώρες στη Συγγρού

Τις τελευταίες ώρες ψιθυρίζεται έντονα στους διαδρόμους των γραφείων της ΝΔ ότι η επιλογή από την εταιρεία που ανέλαβε να στηρίξει τεχνικά τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών να φορτώσει στο σύστημα 9 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή το σύνολο των εκλογικών καταλόγων του υπουργείου Εσωτερικών ήταν εξαρχής...
άστοχη και ανεξήγητη.
Και αυτό γιατί υπάρχουν στο αρχείο του κόμματος 800.000 μέλη στα οποία θα μπορούσε – όπως είχε γίνει στις εσωκομματικές διαδικασίες του 2009- να στηριχτεί και απλά όσοι ψηφοφόροι extra πήγαιναν να ψηφίσουν να προστίθεντο στο σύστημα ως νέες εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό η διαδικασία θα ήταν εξασφαλισμένη και τα φαινόμενα διπλοψηφίας θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν μέσα από το online σύστημα που λειτουργεί ως ηλεκτρονικός κόφτης.
Άλλωστε όλο το θρίλερ που προηγήθηκε το Σάββατο όπου με έγγραφο από την Κ.Ε.Φ.Ε εξασφαλιζόταν το μεσημέρι η ομαλότητα της όλης διαδικασίας, ενώ στη συνέχεια το τελικό test αναβαλλόταν από ώρα σε ώρα, φτάνοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αποδεικνύει την προχειρότητα της όλης κατάστασης.
Οι «καλές» γλώσσες αποδίδουν το φιάσκο σε πραγματικό τεχνικό πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε λόγω επιλογής μιας low cost εταιρείας, καθώς η προσφορά που είχε δώσει ήταν η χαμηλότερη, δηλαδή 420.000 ευρώ, ενώ η αμέσως επόμενη εταιρεία έδωσε 700.000 ευρώ, η singular logic αρνήθηκε να αναλάβει και οι άλλες εταιρείες έδιναν προσφορά από 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω.
Συνεργάτες των υποψήφιων προέδρων για την αρχηγία λένε ότι πιθανότατα κρύβεται δόλος πίσω από τη διάλυση της όλης διαδικασίας. 
Τι σημαίνει αυτό; 

Οικονομικός ή άλλος παράγοντας, όπως ισχυρίζονται στελέχη της ΝΔ, χρηματοδότησε την εταιρεία για να μπλοκάρει τις εσωκομματικές εκλογές και να κατακερματιστεί η ΝΔ. 

Η εταιρεία δίνει την προκαταβολή πίσω, σύρεται στα δικαστήρια μετά την αγωγή που έκανε η ΝΔ ζητώντας 1,5 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά το οικονομικό όφελος που έχει είναι μεγαλύτερο και επομένως βγαίνει κερδισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: