Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τι είπε ο... Γέροντας Παΐσιος για την ΝΔ;


Ας αφήσουμε κατά μέρος όλη αυτή την συνωμοσιολογική φιλολογία που ξέσπασε ( απολύτως θεμιτά, πάντως...) μ' αφορμή το κυριακάτικο φιάσκο με την εκλογή προέδρου στην ΝΔ, δηλαδή μια κανονική... μπουφόνικη κωμωδία.

Στο κάτω-κάτω, είναι πιθανόν (εν Ελλάδι ζούμε...) να πρόκειται περί απροσδόκητου τεχνικού σφάλματος, πιθανότητα που πολλαπλασιάζεται, αν λάβει κανείς υπ' όψη του ότι η...
“εταιρία” που είχε αναλάβει την μηχανοργάνωση, δεν είχε καν την πρόνοια να κάνει προσομοίωση, πριν την Κυριακή, να δει αν το “σύστημα” της δουλεύει! Αλλά, είπαμε, εν Ελλάδι ζούμε...
Είναι, βέβαια, ένα θέμα ποιοι και με ποια κριτήρια επέλεξαν αυτή την εταιρία (που, πάντως, είχε ξαναδουλέψει για λογαριασμό της κυβερνώσας ΝΔ...), και αν και κατά πόσο τα όποια “υπεύθυνα” όργανα και επιτελείς του κόμματος, έλεγξαν την διαδικασία των εργασιών και βεβαιώθηκαν ότι το σύστημα θα δουλέψει. Αλλά, τι ψάχνουμε τώρα, ψύλλους στ' άχυρα; Αφού το' παμε, εν Ελλάδι ζούμε! Μια Ελλάδα γενικώς μπάχαλο και σε μόνιμη (αυτό είναι το αξιοθαύμαστο!) κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης, που ακόμη και στις “καλές μέρες” της, προ κρίσης, υποχρέωσε έναν σοβαρό πρωθυπουργό ν' αναφωνήσει εν απογνώσει μέσα στην Βουλή, “τι θέλετε, επιτέλους, αυτή είναι η Ελλάδα...”!

Γιατί, δηλαδή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι αυτονόητο ότι μπορεί να οργανώσει μια τόσο απλή δουλειά, όπως είναι η εκλογή προέδρου της, την ώρα που επί... 6 μήνες ο νυν πρωθυπουργός άφηνε τον κλόουν που υποδυόταν τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματεύεται για την σωτηρία της Ελλάδος, και δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι ο συγκεκριμένος... τηλεστάρ έκανε δική του πολιτική και ήθελε να οδηγήσει την χώρα σε χρεοκοπία; 

Δεν το λέμε εμείς, ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε τις προάλλες ότι “η Ελλάδα, έχασε την ευκαιρία της για χρεοκοπία...”!

Εν Ελλάδι ζούμε! Την χρεωμένη, δηλαδή, χώρα που ενώ αποζητά απεγνωσμένα κεφάλαια δεξιά κι' αριστερά, λόγω... παρέλευσης της προθεσμίας απορρόφησης αφήνει και τις παίρνουν πίσω εγκεκριμένες πιστώσεις , επιδοτήσεις και αναπτυξιακά προγράμματα! Την χώρα που... διαπραγματεύεται με φυλακισμένους τρομοκράτες τους όρους αποφυλάκισης τους, αλλά δεν έχει προνοήσει τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της αστυνομίας να έχουν... καύσιμα και ανταλλακτικά! Την χώρα που “η πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση εκπονεί (στον ύπνο της) και εξαγγέλλει (στον ξύπνιο της) φιλολαϊκά μέτρα κοινωνικής ανακούφισης, αλλά... αφήνει τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και φάρμακα, τα σχολεία χωρίς δασκάλους...

Μια χώρα που εκ παραδόσεως (δηλαδή, διαχρονικά και διακομματικά!) φτιάχνει αυτοκινητόδρομους και πανηγυρικά... κόβει κορδέλες (συχνά και δυο και τρεις φορές για το ίδιο έργο, αν τύχει και είναι κοντά οι εκλογές...), και πριν καλά-καλά αποχωρήσουν οι επίσημοι, πέφτουν γέφυρες και ...βουλιάζει το οδόστρωμα λόγω κακοτεχνιών. Και πληρώνουμε τα δημόσια έργα τρεις φορές πάνω από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή, ακόμη και... αφρικανική, χώρα!

Την χώρα κατόρθωσε, μεν, να οργανώσει μια καταπληκτική Ολυμπιάδα (κατασπαταλώντας, όμως, με μεθοδευμένα αδιαφανείς διαδικασίες δισεκατομμύρια του φορολογούμενου-που από το '10 του κόβουν μισθούς και συντάξεις...) και “κατάφερε” όλες τις υποδομές που φτιάχτηκαν για τους αγώνες αντί να τις αξιοποιήσει παραγωγικά και με κέρδος, τις αφήσει να... σαπίσουν και να σκουριάσουν!

Την χώρα που επί δεκαετίες τώρα για κάθε πρόβλημα ή ζήτημα ψηφίζει... καμιά 20αριά νόμους (συχνά αντιγραφή ο ένας του άλλου...), από τους οποίους όμως δεν εφαρμόζει απολύτως κανέναν!

Την χώρα που ενώ ασχολείται μ' αυτά τα “σοβαρά” στην παράγκα της ΝΔ, δίπλα της ηχούν οι σάλπιγγες του πολέμου (με άγνωστο πως θα εξελιχθεί, αν το πράγμα ξεφύγει...) και η κοινωνία ανατρέχει στις... προφητείες του Γέροντα Παΐσιου, που έχει “δει” ανάφλεξη στην περιοχή μας που θα μας οδηγήσει στο να... ξαναπάρουμε την Πόλη!

Είπαμε: εν Ελλάδι ζεις, υπάρχει ελπίς;


Θάνος Οικονομόπουλος
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: