Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ! Ο Μεϊμαράκης αποχωρεί με "επίθεση" σε Σαμαρά – Ζήτησε παραιτήσεις από Τζιτζικώστα, Γεωργιάδη και Μητσοτάκη


Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στη ΝΔ μετά το χθεσινό φιάσκο των εκλογών.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κάλεσε τον κ. Πλακιωτάκη να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ από σήμερα ζητώντας παράλληλα όμως να παραιτηθεί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τη θέση του περιφερειάρχη αλλά και οι κκ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης από τις θέσεις των...
κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

«Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, «Εγώ θα ζητήσω από κ. Πλακιωτάκη να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίθεση σε Αντώνη Σαμαρά

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε επίθεση και στον Αντώνη Σαμαρά. «Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία. 
Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτησή μου ενώ δεν έχω καμία ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα. Μάλιστα όλοι συμφώνησαν ότι δεν είναι θέμα προέδρου αλλά θέμα προέδρου της ΚΕΦΕ και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος. 
Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που έδωσαν στην εταιρεία δουλειές, όπως ο κ. Βορίδης, που απ” ότι ξέρω την ήξερε την εταιρεία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της. Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. 
Γιατί την ώρα που γίνεται κάτι τεχνικό και το καράβι πάει να βυθιστεί γιατί κάποιοι γίνονται πολύ μικροί και κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Όλοι είχαν συνεργαστεί με την εταιρεία. 
Τόσο θράσος να λένε ότι φταίω εγώ; Φταίω ίσως που τους εμπιστεύτηκα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι πλέον η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία μετά το χθεσινό φιάσκο των εκλογών.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία του κόμματος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εμφανίστηκε διατεθειμένος να παραδώσει την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου στον κ. Πλακιωτάκη, υπό τη προϋπόθεση να παραιτηθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τη θέση του περιφερειάρχη αλλά και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. «Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τζιτζικώστας έχει τη στήριξη των δημάρχων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
adonis twitter
Στον αντίποδα, από κύκλους του περιβάλλοντος του Απόστολου Τζιτζικώστα διαμηνύεται ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα παραιτηθεί, ενώ χαρακτηρίζονται προσχηματικά τα όσα είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Στο μεταξύ, ανήσυχος για τις εξελίξεις φέρεται να είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίοςπαρακολούθησε τα όσα συνέβησαν από το σπίτι του στην Ραφήνα. Προτεραιότητα για τον πρώην πρωθυπουργό είναι η ενότητα του κόμματος κάτι που βλέπει ότι μπορεί να διαρραγεί λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά το εκλογικό φιάσκο, τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και στην «γαλάζια» βάση.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικοινώνησε χθες το απόγευμα με τον Κώστα Καραμανλή και συζήτησαν για το τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα προκειμένου να μην τραυματιστεί άλλο η παράταξη.

Στις 13.00 συνεδριάζει η ΚΕΦΕ
Πάντως, στις 13.00 αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΕΦΕ, όπου εκτιμάται ότι θα γίνει προσπάθεια να συμφωνηθεί ένα νέο πλαίσιο που θα είναι σύμφωνο με το καταστατικό της ΝΔ, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο με τη διεξαγωγή Συνεδρίου.

Εκλογές στις 6 ή στις 13 Δεκεμβρίου
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν σκέψεις να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, να επιλεγεί μια σοβαρή εταιρεία λογισμικού που θα κάνει την on line ψηφοφορία και να οριστεί ως ημερομηνία η 6η ή η 13η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται πρωτοβουλία εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη για να οριστεί η εκλογή στις 6 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, στις 6 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και επειδή υπάρχουν φόβοι ότι το κλίμα θα είναι ηλεκτρισμένο στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία, η ημερομηνία αυτή δεν ενδείκνυται, εκτιμούν κύκλοι της Συγγρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: