Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

"Όποιος υφίσταται παραβίαση των συνόρων του έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του"

Μονο την τελευταια εβδομαδα η Τουρκια εχει παραβιασει 62 φορες τον εναεριο χωρο της Ελλαδας στο Αιγαιο.

Ο Νταβουτογλου για να υποστηριξει την καταρριψη του ρωσικου μαχητικου στα συνορα με τη Συρια απο τουρκικα μαχητικα υποστηριξε, οτι οποιος υφισταται παραβιαση των συνορων του κατ εξακολουθηση εχει το δικαιωμα να υπερασπιστει τα δικαιωματα του. 
Το επισημαινω για εκεινους, που ειτε αφελως για να υπηρετησουν μια ιδεολογια, ειτε εξυπηρετωντας υπογειως, αλλά και ανοιχτα μεσω...

της εκπαιδευτικης κοινοτητας και με επιγνωση τους αμερικανικα και τουρκικα συμφεροντα στη χωρα ( μερικες φορες πληρωμενα απο πολυδαιδαλα προγραμματα, που ειναι γνωστα σε σοβαρους δημοσιογραφικους κυκλους ) μας εχουν ζαλισει με την προπαγανδα τους περι φιλης Τουρκιας και περι προσεγγισης και παρεξηγησης της...ιστοριας.

Ο ελληνικος λαος και οι πολιτικοι του θα πρεπει να ξερει, οτι η Τουρκια δεν υπηρξε ποτε φιλη κανενος, οτι δεν σεβεται κανεναν διεθνη νομο και συνθηκη που δεν την συμφερει, οτι η παγια πολιτικη της ειναι η επανασυσταση της οθωμανικης αυτοκρατοριας σε βαθος πολυ μεγαλου χρονου, οτι γνωριζει μονο τη γλωσσα της ισχυος, αυτην ασκει και αυτην καταλαβαινει και σεβεται και, τελος, οτι καθε πολιτικη της κινηση γινεται απο θεση ισχυος, με μοναδικο στοχο την επιβολη. Μας το δειχνει σε καθε βημα μονιμως.

Ολα αυτα, πισω απο ρεβεραντζες και δηθεν ευγενειες και δουλικες υποκλισεις, ειτε προκειται για προσωπικες επαφες ειτε για συλλογικες. Ενίοτε και μεσα απο βια και απολιτισιά, σαν αυτην που εζησε ο Ελληνας πρωθυπουργος απο πρωτο χερι στον ροσφατο εκει "φιλικο ποδοσφαιρικο αγωνα" . Και οχι σπανια με υπερφιαλες μουσολινικες δηλωσεις ,του προσφατου διδυμου Ερντοάν - Νταβουτογλου.

Αυτα συμβαινουν στην πραξη και τα παραδειγματα ειναι αναριθμητα και στην πολιτικη της Τουρκιας προς την Ελλαδα, αλλα και προς τον αραβικο κοσμο, ο οποιος οχι τυχαια ακουει Τουρκια και του σηκωνεται η τριχα απο τη βαρβαροτητα, που εχει υποστει και απο τη διαρκη απειλη που υφισταται απο τον τραμπουκο της ευρυτερης περιοχης.

Τωρα, το νεοοθωμανικο διδυμο, που κατωνομαστηκε προ καιρου απο τον Πουτιν ως αρρωγος των τζιχαντιστων ( λες και δεν το ξερουν οι υπηρεσιες ανατολης και δυσης ) κανει επιδειξη δυναμης προς τη Ρωσσια!

Μωραινει κυριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: