Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Σε αδιέξοδο ο Τσίπρας - Ζήτησε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών


ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ! 

Ζήτησε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός αν και βρίσκεται στο εξωτερικό -και συγκεκριμένα στην Παλαιστίνη- πήρε στο τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο -ο οποίος επίσης είναι στο εξωτερικό- και του ζήτησε να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών...


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πιέσεις που ασκούν οι Ευρωπαίοι προς τον κ. Τσίπρα προκειμένου να διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα έχουν γίνει ασφυκτικές μετά και την τελευταία ψηφοφορία που άφησε την κυβένηση με 153 βουλευτές. Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις και για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό που θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Όπως λέγεται υπάρχει ο φόβος ο αριθμός αυτός να μειωθεί περαιτέρω σε επόμενη ψηφοφορία, όπου θα πάει στη Βουλή και το ασφαλιστικό, το οποίο αν και παρουσιάστηκε χθες στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο παραμένει ένα από τα πιο καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης.
Επισημαίνεται πως -σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές- το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνικά από τον κ. Παυλόπουλο να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών καταδεικνύει αφενός την κρισιμότητα της κατάστασης και αφετέρου τη δύσκολη θέση στην οποία φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται ότι κάνει αγωνιώδη προσπάθεια για την επίτευξη εθνικής συνεννόησης.
Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το πολιτικό συμβούλιο μπορεί να διεξαχθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς ο κ. Παυλόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: