Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΒΡΟΦ! Αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμα: «Ρώσοι, φύγετε από την Τουρκία »


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού από τους Τούρκους. 

Η επίσκεψη Λαβρόφ ακυρώθηκε ενώ ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Δούμας ζητά από τους Ρώσους τουρίστες να φύγουν από την Τουρκία .

Ήδη ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη για το περιστατικό...

Την περασμένη εβδομάδα η Άγκυρα είχε καλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ για να συζητήσει τις ανησυχίες της Άγκυρας για τους βομβαρδισμούς χωριών Τουρκμένων στη βόρεια Συρία και ζήτησε για τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης κοντά στα τουρκικά σύνορα.
«Τονίστηκε ότι οι πράξεις της ρωσικής πλευράς δεν ήταν μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά βομβάρδισαν χωριά Τουρκμένων και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες»
Η Άγκυρα πάντα αγωνιζόταν για την προστασία των Τουρκμένων που είναι τουρκικής καταγωγής στη Συρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νταβούτογλου είχε προειδοποιήσει από τις 5 Οκτωβρίου γι΄ αυτό που σήμερα έπραξε η Τουρκία.
“Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της”, είχε πει ο Αχμέτ Νταβούτογλου, έπειτα από περιστατικό που προκλήθηκε στην μεθόριο με τη Συρία από ένα ρωσικό αεροσκάφος.
Την ίδια στιγμή τουρκικά ΜΜΕ ανέβαζαν φωτογραφίες με την διέλευση ρωσικού πολεμικού πλοίου από το στενό των Δαρδανελλίων.


dardanella

Δεν υπάρχουν σχόλια: