Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ένωση της Ελλάδας στην Κύπρο εδώ και τώρα...

Θα αποδειχθεί ριζοσπαστική λύση γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που η Κύπρος σκίζει μνημόνια (πραγματικά μνημόνια και όχι σαν εκείνα του Σαμαρά και του Στρατούλη) πιέστε την να ασχοληθεί και μαζί μας. 

Ένωση της Ελλάδας στην Κύπρο όπως η Ανατολική Γερμανία στην Δυτική. Άλλωστε η μισή ελληνική οικονομία μετακομίζει στην Κύπρο. Τι θα μας χαλάσει...

Ας αφήσουμε παράμερα τους ηρωισμούς, τους εθνικισμούς και...
άλλες ανοησίες που έχουν γράψει και επική αλλά και θλιβερή ιστορία με εμετικές σελίδες για την εθνική πολιτική παρέμβαση στην "σωτηρία" της Κύπρου.
Εδώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και πρέπει να τα δει κανείς μόνο ως πρακτική λύση στην ελληνική κρίση.
Η Κύπρος μας βρήκε πριν λίγα χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα από τα σχεδόν ιδρυτικά μέλη χάρις στο όραμα Καραμανλή και τις μάχες του να πείσει (τότε) και το 60% του λαού που συμφωνούσε μόνο με τις "απόψεις" ΠΑΣΟΚ ότι η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ είναι το ίδιο Συνδικάτο...

Η Κύπρος μπήκε τόσο αθόρυβα και σχεδόν τόσο ομόφωνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη όταν εμείς ακόμη νομίζαμε ότι θα πάμε στην Λευκωσία να ψωνίσουμε αφορολόγητα...
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν με την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμείς διώχναμε τις καταθέσεις στην Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Λονδίνο και την Κύπρο.
Οι Κύπριοι μάζευαν καταθέσεις, ακόμη και των πελατών των Γερμανών, των Ρώσων, στους οποίους έκανε τούμπες ο Λαφαζάνης επαιτώντας λίγα ρούβλια για να πληρώσουμε τις συντάξεις...
Τις απαράδεκτες υπερβολές της η Κύπρος τις πλήρωσε με την γνωστή κρίση, τα μνημόνια και τα capital controls συναντώντας όμως ξανά την Ελλάδα στα μαρμαρένια αλώνια της κρίσης.
Μόνο που η Κύπρος το βούλωσε χωρίς να φτιάχνει κόμμα επιστροφής στην Κυπριακή Λίρα όπως κάναμε εμείς με τον αλά –γκρέκα Λένιν Λαπαβίτσα της δραχμής και τον συνεργάτη του Λαφαζάνη ο οποίος ετοιμαζόταν και για το πλανητικό υπερφυές σχέδιο... του ριφιφί στο Νομισματοκοπείο.

Στην Κύπρο υπήρξε χρονοδιάγραμμα για τα capital controls ενώ σε εμάς θα κρατήσουν όσο κρατάει η κυκλοφορία για τα μονά-ζυγά στο κέντρο της πόλης...
Παράλληλα μαζί μες τις "δημοκρατικές" απαγορεύσεις των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ για ελεύθερη πρόσβαση στους λογαριασμούς μας (γιατί περί αυτού πρόκειται έτσι που τα κατάφεραν) προετοιμάζονται και τα νέα "μοντελάκια κουρευτικής" στις καταθέσεις που βλακωδώς παραμένουν στα χέρια των αριστερών.
Όποιος, ηλίθιος, νομίζει ότι οι διαρροές για τον κίνδυνο κουρέματος των καταθέσεων είναι έργο των κακών δανειστών και οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμέτοχοι απλά επιβεβαιώνει το ότι είναι ηλίθιος.

Και ενώ στην Κύπρο ό,τι έγινε αυτό ήταν και τελείωσε, εμείς πάμε σε τρίτο στάδιο κουρέματος.

Το πρώτο ήταν τα ομόλογα των ιδιωτών. 
Το δεύτερο (παράλληλο) η καταλήστευση των ασφαλιστικών Ταμείων. 
Τις συντάξεις, τους μισθούς, τα εφάπαξ και τα επιδόματα τα παραμερίζουμε... λόγω αχταρμά.

Βαδίζουμε με την Κύπρο και χρονικά και σε μέγεθος επιπτώσεων στην οικονομία στο ίδιο μονοπάτι κρίσης όσο και αν τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας τους διαφέρουν.
Κατά την διάρκεια όμως της κρίσης η Ελλάδα χάνει το μεγαλύτερο μέρος των ναυτιλιακών επιχειρήσεων καθώς και των επιχειρήσεων με εξωστρέφεια.
Η Κύπρος είναι αυτή που υποδέχεται στο έδαφός της την πλειοψηφία της ελληνικής ναυτιλιακής και επιχειρηματικής μετανάστευσης.

Στην Κύπρο η παρένθεση των capital controls κλείνει με τις πληγές να επουλώνονται σχεδόν σε μήνες σε αντίθεση με την Ελλάδα που ίδια ιστορία αυξάνει καθημερινά την μεταφορά επιχειρηματικής έδρας και των Τραπεζικών συναλλαγών με το Κυπριακό σύστημα.
Να μην ξεχνάμε μάλιστα και την επιστημονική και επαγγελματική μετανάστευση από την Ελλάδα στην Κύπρο μαζί με την αντίστοιχη μεταφορά καταθέσεων.

Για να πάμε δε και σε ένα ζήτημα ουσίας για το αύριο, ας θυμηθούμε ότι στην Ελλάδα οι οργωμένες έρευνες πετρελαίου ξεκίνησαν επί χούντας με Ανδρουτσόπουλο και Κυπραίο το 1973 με την Καναδική Oceanic στον Πρίνο και από τότε (δηλαδή εδώ και περίπου μισό αιώνα) η Ελλάδα έχει σωθεί... από τα πετρέλαιά της και το φυσικό αέριο 24 φορές!!!
Τόσες είναι οι ανακοινώσεις πρωθυπουργών και υπουργών μας χωρίς να δούμε έστω και ένα τενεκεδάκι πετρελαίου...

Στην Κύπρο οι έρευνες ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια. Τα θετικά αποτελέσματα ήλθαν πριν δύο χρόνια. Και (αν δεν υπάρξει διεθνής εμπλοκή) το κυπριακό φυσικό αέριο θα ρέει το 2019. Όλα αυτά βάσει συγκεκριμένου και συνεπούς χρονοδιαγράμματος. Θα μας τσ χαλάσει λοιπόν αν η Ελλάδα ενωθεί με την Κύπρο όπως και η Ανατολική Γερμανία με την Δυτική;
Tου Γιώργου Κράλογλου
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: