Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! Στο 23% ο ΦΠΑ από αύριο στην ιδιωτική εκπαίδευση – Το φιάσκο του Μαξίμου


Σε φιάσκο για την κυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όταν για το θέμα έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριάκης, δεν υπήρξε καμία νέα εξέλιξη στο θέμα ούτε νέα παράταση στην αναστολή της επιβολής του συντελεστή 23% ΦΠΑ επομένως από...
αύριο χιλιάδες οικογένειες επιβαρύνονται με ένα ακόμα χαράτσι.
Μέχρι σήμερα ο νόμος μου έχει ψηφιστεί και ισχύει με τα προαπαιτούμενα της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές το καλοκαίρι, προβλέπει ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Μπροστά στο σάλο που προκλήθηκε η κυβέρνηση έδινε συνεχείς αναβολές στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Η τελευταία παράταση δόθηκε την περασμένη Παρασκευή με ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών, στην οποία υπήρχε και η δέσμευση για οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Στα μέσα της εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε αλλαγές με δύο μειωμένους συντελεστές 5% και 13% στην ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς όμως να νομοθετήσει.

Στο μεταξύ προέκυψε θέμα με τους εκπροσώπους των δανειστών που ήρθαν στην Αθήνα. Ενημέρωσαν την κυβέρνηση, ότι η κοινοτική νομοθεσία δεν επιτρέπει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Είτε δεν θα επιβληθεί καθόλου ΦΠΑ, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, είτε θα επιβληθεί ο κανονικός συντελεστή που ισχύει στη χώρα, δηλαδή 23%.


Δεν λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση, τα γνώριζε όλα αυτά, αλλά σε μια προσπάθεια να ρίξει τις ευθύνες και πάλι στους ξένους προχώρησε σε ανακοινώσεις για μειωμένους συντελεστές.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, από αύριο Δευτέρα, ισχύει ΦΠΑ 23% σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: