Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ποια ιστορική εφημερίδα βάζει λουκέτο λόγω πτώχευσης


ΧΡΩΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! 

«Λουκέτο» μπαίνει κι επίσημα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης, κάτι που σημαίνει ότι 110 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο, ενώ μάλιστα τους οφείλονται και δεδουλευμένα 8 μηνών.

Η εταιρεία στο μετοχικό σχήμα της οποίας συμμετέχει ο Πήγασος (Μπόμπολας), ΔΟΛ (Ψυχάρης) και η εταιρία Δελφίνι (οικογένεια Μπακατσέλου) έχει οφειλές πάνω από 20 εκατ. ευρώ ενώ απέτυχε και η προσπάθεια να...
ενταχθεί στο άρθρο 99. Στους εργαζόμενους σήμερα οφείλονται δεδουλευμένα 8 μηνών.

Όπως ενημερώθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση παύσης πληρωμών και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αίτηση πτώχευσης.

aggelioforos
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα προβλήματα στην εφημερίδα είχαν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια ενώ γιγαντώθηκαν από τις αρχές του 2015 όταν ο βιομήχανος Αλέξανδρος Μπακατσέλος, συγγενής της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου αποχώρησε από το «τιμόνι» της εταιρείας.
Από το 2011 έως τον Αύγουστο του 2015 -κατά τα ίδια δημοσιεύματα- στη συγκεκριμένη εταιρεία είχαν χαθεί πάνω από 250 θέσεις εργασίας, ενώ αναδιάρθρωση του δανεισμού της υπήρξε και μέσα στην κρίση οπότε και έλαβε εκ νέου χρηματοδότηση μέσω κοινοπρακτικού δανείου από τις συστημικές τράπεζες.
Η καθημερινή πρωϊνή πολιτική εφημερίδα Αγγελιοφόρος, καθώς και η εβδομαδιαία Αγγελιοφόρος της Κυριακής εκδίδονταν από την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ στη Θεσσαλονίκη και κυκλοφορούσαν στη Βόρεια Ελλάδα.
Η καθημερινή (πλην Δευτέρας) έκδοση του Αγγελιοφόρου, η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Β. Ελλάδος, εκδόθηκε για πρώτη φορά ως πολιτική καθημερινή εφημερίδα που περιλάμβανε πολυσέλιδο ένθετο μικρών αγγελιών, τον Σεπτέμβριο του 1996.
Από τον Φεβρουάριο του 2012 η καθημερινή έκδοση του Αγγελιοφόρου συνεχιζόταν υπό τον τίτλο «Αγγελιοφόρος – Μικρές Αγγελίες» να εκδίδεται, κατέχοντας ηγετική θέση στο χώρο.
Ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» εκδόθηκε το 1997 και ήταν η πρώτη σε κυκλοφορία κυριακάτικη εφημερίδα στη Θεσσαλονίκη.Περιλάμβανε το μηνιαίο lifestyle περιοδικό CloseUp, το οποίο διανεμόταν την τρίτη Κυριακή κάθε μήνα, κι επειτα αυτόνομα στα περίπτερα, καθώς και τα εβδομαδιαία ένθετα Μικρές Αγγελίες, Εργασία, Κατοικία, Οικονομία & Επιχειρήσεις, Πολιτισμός, Υγεία & Επιστήμη, Ταξίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: