Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ! Ποιοι θα κοντραριστούν στον δεύτερο γύρο – Ποιος είναι το απόλυτο φαβορί


Νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας εν όψει των εκλογών στη ΝΔ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγράφει 41,7%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 30,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16,0% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 7,4%.
Τα ποσοστά αυτά είναι βάση όσων δήλωσαν ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν στις 22 Νοεμβρίου...



Μάλιστα το 46% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως θα πάει σίγουρα να ψηφίσει ενώ το 24% πως μάλλον θα πάει. Το υπόλοιπο 30% είτε δεν θα πάει είτε δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν πως σε μια μικρότερη συμμετοχή ψηφοφόρων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι το απόλυτο φαβορί ενώ η κούρσα φαίνεται πως θα οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο.

Ωστόσο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δείχνει σύμφωνα με την μέτρηση περισσότερες επιρροές σε ψηφοφόρους εκτός ΝΔ ή σε «γαλάζιους» ψηφοφόρους που τελευταία απομακρύνθηκαν από το κόμμα, σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που τον στηρίζει σε μεγάλο βαθμό η κομματική βάση της ΝΔ. Συγκεκριμένα σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 47% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 24,4%.

Τα δεδομένα ανατρέπονται σε όσους δεν ψήφισαν ΝΔ, καθώς εκεί ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 49,2% και ο κ. Μεϊμαράκης 26,2%.

Πάντως, όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, όπου αναμένεται να αναμετρηθούν οι κκ. Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: