Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Reuters: Η ΕΚΤ προειδοποίησε το Eurogroup για τον κίνδυνο να μην ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα

Reuters: Η ΕΚΤ προειδοποίησε το Eurogroup για τον κίνδυνο να μην ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα - Κεντρική Εικόνα
Το δραματικό παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αποκάλυψε το διεθνές πρακτορείο
Μία αποκάλυψη έκανε το διεθνές πρακτορείο Reuters λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, χωρίς απόφαση για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο η ΕΚΤ είπε στο Eurogroup ότι δεν είναι σίγουρη για το αν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν τη...
Δευτέρα, ανέφεραν αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι αξιωματούχοι είπαν ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup για την Ελλάδα, ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ ρώτησε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν αύριο. Ο Κερέ απάντησε: «Αύριο ναι. Για τη Δευτέρα δεν ξέρω».  
Το γεγονός το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία αφορά τις εκροές από τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες έφτασαν το 1 δισ. ευρώ. Οι εκροές αυξάνονται καθημερινά και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, επικρατεί ιδιαίτερος προβληματισμός για αύριο Παρασκευή καθώς υπάρχουν ήδη σημαντικά αιτήματα για απόσυρση καταθέσεων. 
Διάψευση και Στουρνάρας
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έσπευσε να διαψεύσει η Φρανκφούρτη, σύμφωνα με τον Peter Spiegel των Financial Times ενώ ερωτηθείς σχετικά, και ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε το δημοσίευμα.
«Διαψεύδω μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε διαρροή λάβατε εσείς ή το Reuters, να σταματήσουν οι δήθεν διαρροές που μόνο κακό κάνουν και στην πληροφόρηση των πολιτών και στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να κατέθεσε αίτημα  για παροχή επιπλέον ρευστότητας μέσω ELA ύψους 3 δισ. ευρώ μετά τις σημερινές εκροές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: