Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η απάντηση που «τάπωσε» τη Λαγκάρντ για τους… ενήλικες (ΦΩΤΟ)

Η δήλωση της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά το τέλος του Eurogroup που έγινε στο Λουξεμβούργο προκάλεσε αίσθηση και όλοι τη… «μετέφρασαν» ως αιχμή προς τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ίσως και να ήταν έτσι. Πάντως, ο Έλληνας υπουργός βρήκε έναν… απρόσμενο σύμμαχο. Τον Tanguy Bismuth, αντιπρόεδρο του γαλλικού κόμματος UMP, του Νικολά Σαρκοζί...


Ο οποίος λίγο μετά τη δήλωση της Λαγκάρντ έκανε ένα tweet… μαχαιριά! «Την τελευταία φορά που η Λαγκάρντ διαπραγματεύτηκε με ενήλικες, κόστισε 400 εκατ. στους Γάλλους για τον Ταπί. Ας αφήσουμε τα παιδιά…
Clipboard01
Το 2008, όταν ακόμη ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαρκοζί, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε παρέμβει και είχε καταφύγει στην ιδιωτική διαιτησία ανάμεσα στον επιχειρηματία και προσωπικό φίλο του Σαρκοζί, Μπερνάρ Ταπί και την τράπεζα Credit Lyonnais για την εξαγορά της Adidas.
Ο Ταπί κατηγόρησε την τράπεζα ότι τον εξαπάτησε στην διαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε. Το γαλλικό δημόσιο, με παρέμβαση της Λαγκάρντ, αποζημίωσε τον Ταπί με 285 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό την έβαλε σε… μπελάδες, αφού βρέθηκε και η ίδια στο στόχαστο των αρχών, όταν μετά από μερικά χρόνια και ενώ εκείνη είχε πια διαδεχτεί τον Ντομινίκ Στρος Καν στην ηγεσία του ΔΝΤ, ξεκίνησε δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: