Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων στον διεθνή Τύπο


Η διακοπή των διαπραγματεύσεων στον διεθνή Τύπο  - Κεντρική ΕικόναΣε πτώση οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Ασίας μετά την αποτυχία να εξευρεθεί λύση στην χθεσινή συνάντηση Αθήνας-δανειστών στις Βρυξέλλες
BBC
Δεν κατέληξε σε συμφωνία ο νέος γύρος συζητήσεων ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπία και στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες. Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως αν...
και σημειώθηκε «κάποια πρόοδος» την Κυριακή, οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές είναι μεγάλες.
REUTERS
Σε πτώση οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Ασίας μετά την αποτυχία να εξευρεθεί λύση στην χθεσινή συνάντηση Αθήνας-δανειστών στις Βρυξέλλες.
DEUTSCHE WELLE
Αισιόδοξος Γιούνκερ, οργισμένος Γκάμπριελ. Παρά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν, δηλώνει «πεπεισμένος» ότι μπορεί να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του μήνα. Η διαδικασία «γελοιοποιείται», υποστηρίζει ο Γερμανός αντικαγκελάριος. 
FINANCIAL TIMES
Αυξάνονται οι φόβοι για ελληνική χρεοκοπία μετά την κατάρρευση των χθεσινών συνομιλιών.
LE FIGARO
Η Ευρώπη δεν αποκλείει πλέον μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
BILD
Ο Βαρουφάκης επιμένει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ο Έλληνας υπουργός κάνει μία προσφορά στους δανειστές: Η Αθήνα δεν θα ζητήσει περαιτέρω οικονομική βοήθεια, αν οι δανειστές αποδεχθούν μία αναδιάρθρωση του χρέους. «Δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα», δήλωσε στην Bild.
HURRIYET
Στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος σε περίπτωση αποτυχίας του κυβερνώντος κόμματος να σχηματίσει νέα κυβέρνηση,  θα δώσει την σχετική εντολή στον αρχηγό του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενώ αν αποτύχουν και αυτές οι διαβουλεύσεις τότε ο Ερντογάν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
THE NEW YORK TIMES
Ένα από τα κορυφαία πρώην στελέχη της Αλ Κάιντα, ο Μοχτάρ Μπελμοχτάρ σκοτώθηκε στην διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής στην Λιβύη, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. Ωστόσο το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία θανάτου του ισλαμιστή τρομοκράτη, ο οποίος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος επίθεσης πριν από δύο χρόνια σε εργοστάσιο παραγωγής φυσικού αερίου στην Αλγερία.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Βήματα αναβάθμισης σχέσεων. Αναστασιάδης και Νετανιάχου συζητούν συνεργασία με στρατηγικό βάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: