Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝΤΟΣ! Ραντεβού με νόημα Τσίπρα στο Μαξίμου – Βλέπει Ντόρα – Φώφη και Θεοδωράκη, όχι Σαμαρά


Συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στις 10.00 το πρωί, 

με τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 11.00,

καθώς και με την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά όχι και με τον Αντώνη Σαμαρά, στις 12.00

θα έχει σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...


Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους δύο αρχηγούς κομμάτων και τη βουλευτή της ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις.
Στο Μαξίμου δεν θα προσέλθει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν υπέβαλε αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Διεμήνυσε ωστόσο ότι «η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι μια πολύ κακή εξέλιξη. Η ρήξη δεν είναι λύση για κανέναν. Η ρήξη οδηγεί σε καταστροφή».
Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατ” ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς έρχεται μια μέρα μετά το «ναυάγιο» στις Βρυξέλλες.
Σε κατάσταση συναγερμού
Οι εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προκαλεί ντόμινο εξελίξεων και στο εσωτερικό της χώρας με το Μαξίμου να έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης όπου εξετάσθηκε η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναβρασμό με τους βουλευτές να φαίνονται διχασμένοι σε αυτούς που ζητάνε την ρήξη με τους δανειστές και σε αυτούς που επιθυμούν τον έντιμο συμβιβασμό έστω και οδυνηρό. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να συνεδριάσει αύριο επειγόντως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους ενημερώσεις ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να θέσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση.
Παράλληλα το Μαξίμου διαμηνύει και στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι η πόρτα του Πρωθυπουργού είναι ανοικτή για όποιον θέλει να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: