Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

H «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΣΥΝΤΑΓΗ! «Η ιδέα που με έκανε από θυρωρό… δισεκατομμυριούχο»


Το success story ενός άνδρα από την Νότια Κορέα που έφτασε άφραγκος στο Λος Άντζελες κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο περιγράφουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Τζιν Σουκ και ο Ντο Γουόν το 1981, σε ηλικία 26 ετών, έφτασαν στην Καλιφόρνια, χωρίς πτυχία και χωρίς να μιλάνε καλά αγγλικά, αλλά με μοναδικό τους «όπλο» την...
επιμονή τους να βγάλουν τα λεφτά που θα τους εξασφαλίσουν μια άνετη ζωή, εργαζόμενοι στην βιομηχανία του καφέ. Για τρία χρόνια, ο Don εργάστηκε ως θυρωρός, ως υπάλληλος σε εργοστάσιο φυσικού αερίου, σε καφετέρια, προκειμένου να τα βγάζουν πέρα.
thiroros
Ήταν ωστόσο μια απλή παρατήρηση που πυροδότησε μια εντυπωσιακή μεταστροφή προς την κατεύθυνσή που θα τους έκανε τελικά… δισεκατομμυριούχους. «Παρατήρησα τους ανθρώπους που οδηγούσαν τα ωραιότερα αυτοκίνητα και είδα ότι όλοι ασχολιόντουσαν με εταιρείες ενδυμάτων» είπε σε συνέντευξή του στους LA Times. Έτσι, το ζευγάρι αποφάσισε να ανοίξει ένα κατάστημα ρούχων στην πόλη των Αγγέλων το 1984.
Το ονόμασαν «Fashion 21» και οι οιωνοί ήταν θετικοί: ήδη από το πρώτο έτος τα έσοδα από τις πωλήσεις άγγιξαν τα 700.000 δολάρια. Μετά από αυτήν την αρχική επιτυχία, το ζευγάρι αποφάσισε να επεκτείνει την εταιρεία ανοίγοντας νέα καταστήματα κάθε έξι μήνες.
Στη συνέχεια, αποφάσισαν αν αλλάξουν το όνομα των καταστημάτων σε «Forever 21», φτάνοντας σήμερα να κατέχουν 600 καταστήματα και μια περιουσία που ανέρχεται στα 6, 1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. «Είναι σημαντικό οι κόρες μου να μάθουν τι σημαίνει σκληρή δουλειά. Έτσι, η γυναίκα μου και εγώ τις βάλαμε στην εταιρεία», δήλωσε ο νοτιοκορεάτης Μίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: