Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δουλειές με φούντες και πολύ μας πάει...

Ο ένας δρόμος «ανάπτυξης» είναι αυτός που αναζητήσαμε το Σάββατο στο Σύνταγμα και μας πηγαίνει μια χαρά. Δουλειές με φούντες. Γιατί όχι. Ο άλλος δεν είναι για μας. Γι’ αυτό και τον εγκαταλείψαμε στο 2007. 

Που να σκοτώνεσαι να μπεις στο τρένο ανάπτυξης του 2,5% της Ευρώπης ή στο παγκόσμιο του 3,5%. Δεν μας πάει. Άλλωστε εμείς κόβουμε τα πόδια σε καπιτάλες και σε ξυπνοπούλια επενδυτές...

Τι πάει να πει ευνοϊκή συγκυρία για ανάπτυξη τώρα που έχουμε διολίσθηση του ευρώ, κατάρρευση των τιμών πετρελαίου και ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπως λένε «αιθεροβάμονες» οικονομολόγοι...
Τι ανοησίες σκαρφίζεται η ολιγαρχία για συνδυασμό της συγκυρίας αυτής και με τα σχεδόν αρνητικά ευρωπαϊκά επιτόκια των αγορών που δανείζουν όποιον τους ζητάει αλλά πληρώνει τα χρέη του.

Εμείς έχουμε αξιοπρέπεια. Να πάνε να τα κερδίσουν οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Κύπριοι που «τα κατέβασαν» στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ για να βγουν από τα μνημόνια και να κοκορεύονται… πως δανείζονται από τις αγορές με μηδενικό επιτόκιο και διαθέτουν επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης από 2,5% μέχρι 4,5% (Πορτογαλία -Ιρλανδία).
Να πάνε να τα κερδίσουν αυτά οι Κινέζοι, οι Ρώσοι και οι Ινδοί που έχουν λυσσάξει να κάνουν επενδύσεις σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. για περάσουν τα προϊόντα τους στην μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά και να αναβαθμισθούν στην διεθνή.
Τα ελληνικά δίκτυα της ενεργείας, των λιμανιών, των αεροδρομίων, των τρένων και των οδικών μεταφορών τα κρατάμε για τους Φωτόπουλους και τους Μπαλασόπουλους.
Ας τα ανοίγουν οι Ιταλοί οι Ισπανοί και οι άλλοι κουτόφραγκοι. Εμείς θα κρατάμε κλειστές τις αγορές ενέργειας, μεταφορών, ερευνών, και ό,τι άλλο μπορούμε. Και ας μας καταδικάζουν στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου. Θα πληρώνουμε τα πρόστιμα όπως και τα χρέη μας …

Για να μην τους στείλουμε τον σύντροφο Βαρουφάκη να τους μάθει τι σημαίνει ανάπτυξη και ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά για το καλό των συντρόφων- πολιτών.

Και αν δεν τους φτάνει ο Βαρουφάκης τους στέλνουμε και τον σύντροφο Λαφαζάνη να τους μάθει τι σημαίνει κρατικό μονοπώλιο «υψίστης ασφαλείας» από το οποίο «δραπέτευσε» μόνο ένας.
Ο ΟΤΕ για να καταντήσει… να πουλάει τηλέφωνα και στους βοσκούς των κορυφών της Πίνδου και να σκάνε οι Αλβανοί…
Στην Ελλάδα που σκίσαμε τα μνημόνια και πέταξε με τις κλωτσιές τις Τρόικες δεν περνάνε αυτά… Η Ελλάδα έχει καθαρό μέτωπο… Και αξιοπρέπεια…
Για τους Έλληνες «τσαμπουκαλήδες» διαπραγματευτές δεν έχει απολύτως καμία σημασία ότι εξάμηνη (από τον περασμένο Δεκέμβριο) διακοπή της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει οικονομικό κόστος για την χώρα 50 δισ. ευρώ και ότι αυτό θα επιβαρύνει από εδώ και στο εξής την οικονομία.

Ας την επιβαρύνει. Κρατήσαμε όμως την αξιοπρέπειά μας και θα την κρατάμε όσο έχουμε στο φορολογικό μαντρί πρόβατα να αρμέγουμε για να καλύψουμε τα κενά στην οικονομία...

Εμάς μας νοιάζει να φτιάξουμε έτσι τον ΦΠΑ και τα χαράτσια ώστε να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το Σοβιέτ για τους διορισμούς του. Τους διορισμούς που δεν ξεκίνησαν ακόμη.

Μην βλέπετε την νομενκλατούρα με τους λοιπούς συγγενείς και φίλους… που προηγήθηκε. Η νομενκλατούρα έχει έτσι και αλλιώς προτεραιότητα.
Οι δε καθαρίστριες και οι απολυμένοι Κατρούγκαλου που επανέρχονται ήταν μόνο για τα μάτια και το δούλεμα του λαού…

Ήταν για να βάλουμε πρώτα στο κράτος την νομενκλατούρα που θα κλείσει τις πόρτες του Σοβιέτ στους πονηρούς ιδιώτες και στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας για να μην κλείσει ό,τι έχει απομείνει στον τόπο.

Τους «υπονομευτές» ιδιώτες επιχειρηματίες που είχαν και το θράσος να παραδώσουν, μέσα στον Απρίλιο, στον Γιούνκερ επενδυτικά σχέδια 1,5 δισ. ευρώ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και δομές στον τομέα υπηρεσιών μήπως και ταιριάζουν στο πακέτο των 300 δισ. ευρώ που μοιράζει (ο ίδιος) στην Ε.Ε. για να ενισχύσει την κατά 2,5%, ευρωπαϊκή ανάπτυξη…

Τους καπιταλιστές ιδιώτες που έχουν το θράσος να βλέπουν ιδιωτικές επενδύσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις διασύνδεσης της Κρήτης ή παραπέρα ανάπτυξη της χαλυβουργίας και της βιομηχανίας πετρελαίου.

Είναι υπονομευτές του λαού και τις πατρίδας γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι η κρατική μονοπωλιακή ενέργεια και ιδιαίτερα τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, η βαριά βιομηχανία, ο ορυκτός πλούτος και οι μικρομεσαίοι είναι ήδη στα χέρια του συντρόφου Λαφαζάνη για να γράψει την προσωπική του ιστορία… 
Έχει και την βοήθεια των Ρώσων… ενώ εξασφάλισε και την εγγύηση των Αμερικανών...Του Γιώργου Κράλογλου 
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: