Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αυτές είναι οι ασθένειες που οφείλονται στα κινητά τηλέφωνα

Δείτε αν πάσχετε κι εσείς

Κινητά, φορητοί υπολογιστές και tablets είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής πλέον. Εκτός από δυνατότητες επικοινωνίας και διασκέδασης, ωστόσο, προκαλούν συχνά και προβλήματα στην υγεία μας.
Συγκεκριμένα:

Νομοφοβία: Προέρχεται από τις λέξεις «No Mobile Phone Phobia» και είναι η φοβία τού να μην έχει κάποιος κινητό τηλέφωνο.
Προβλήματα ύπνου: Υπάρχουν άνθρωποι που στέλνουν μηνύματα την ώρα που κοιμούνται, χωρίς να το καταλαβαίνουν, γεγονός που ενισχύει το αίσθημα κούρασης αφού ο ύπνος δεν είναι απρόσκοπτος.
Σύνδρομο της ψεύτικης δόνησης: Είναι η αίσθηση ότι το τηλέφωνο δονείται ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ναυτία του Διαδικτύου: Οφείλεται στην απόκλιση μεταξύ της κίνησης των ματιών και της κίνησης της τριδιάστατης εικόνας που μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ναυτίας, πόνο στα μάτια και ζάλη.
Πιάσιμο από την πληκτρολόγηση: Μπορεί να προκληθεί πόνος και κράμπες στα δάκτυλα, τον καρπό και τον βραχίονα.
Κακή στάση του σώματος: Συχνά καμπουριάζουμε και σκύβουμε το κεφάλι, με αποτέλεσμα να πιέζεται η σπονδυλική στήλη και να προκαλείται πόνος στον αυχένα, στο κεφάλι και στους ώμους.
Προβλήματα όρασης και ξηροφθαλμία: Τα προβλήματα όρασης και η ξηροφθαλμία συνδέονται συχνά με τη χρήση Η/Υ ή α΄λλων φορητών συσκευών της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών κι άλλων συσκευών τεχνολογίας, όπως τα smartphones.

Δεν υπάρχουν σχόλια: