Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μυστική συμφωνία Αλέξη – Γιώργου για δημοψήφισμα εξόδου από το ευρώ


tsipras-gapΤις τελευταίες ώρες επιχειρούνται συνεννοήσεις μεταξύ των επιτελείων Τσίπρα και Παπανδρέου για υπόγεια προεκλογική συνεργασία, αλλά και για συμπράξεις την επομένη των εκλογών.
Στο επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντλήσει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ. Και για αυτό το λόγο θέλουν να τον βοηθήσουν να χτυπήσει και να πάρει περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που...

 το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη αντέχει και μάλιστα εμφανίζει σημάδια εντυπωσιακής ανάκαμψης.

Από την άλλη οι "σύντροφοι" του νέου κινήματος και ο Γιώργος Παπανδρέου, χρειάζονται τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν τη ρητορική απέναντι στη δεξιά και τον «κακό» Βενιζέλο που τους ανέτρεψε, κερδίζοντας από τη μηχανή κρούσης της Κουμουνδούρου.

Ο στόχος είναι κοινός: η απόδομηση των προσώπων Σαμαρά – Βενιζέλου με ξεκάθαρα οφέλη για Τσίπρα και Παπανδρέου αντίστοιχα και ταυτόχρονη περιφρούρηση των ψήφων τους.

Σε πρώτη φάση δρομολογούνται οι τεχνικές ομοίου προεκλογικού λόγου από Αλέξη και Γιώργο προκειμένου να στήσουν ένα κοινό μέτωπο για τις υπόλοιπες 18 ημέρες.

Η μετεκλογική συνεργασία, αν το κόμμα του Παπανδρέου καταφέρει να μπει στη Βουλή, μιλά ξεκάθαρα για επαναφορά της πρότασης για δημοψήφισμα, από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, μαθηματικά, θα ναυαγήσουν.

Ακόμη υπάρχει η υποσχετική από το ΣΥΡΙΖΑ πως θα «ξεχαστεί» η εξεταστική για το μνημόνιο και οι ευθύνες του Γιώργου, όπως σήμερα προαναγγέλουν στην Κουμουνδούρου, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα.

Με το δημοψήφισμα για επιστροφή στη δραχμή, ο μεν Τσίπρας θεωρεί πως θα δώσει ένα μάθημα στη Μέρκελ, ο δε Παπανδρέου θα βάλει το όνομά του στο κάδρο των αντιμνημονιακών εκτός του ότι και αυτός θα εκδικηθεί Μέρκελ και Σαρκοζί.

Βέβαια, για όλα αυτά τα ακραία, δεν έχουν υπολογιστεί οι ολέθριες εθνικές συνέπειες που θα φέρουν την ολοκληρωτική απομόνωση της Ελλάδας. Για την ώρα πρυτανεύει η αλαζονεία και η έπαρση Τσίπρα και Παπανδρέου που βλέπουν τους εαυτούς τους ως «σωτήρες» κατά της ευρωπαϊκής καταπίεσης.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: