Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Να καταστραφεί η Ελλάδα για την Αριστερά του Κολωνακίου;

Σήμερα o Γκ. Χαρδούβελης είπε σε συνέντευξή του ότι υπάρχουν εκροές καταθέσεων ύψους 3 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι το ποσό αυτό μπορεί να ξεπερνά τα 5 δισ. τις τελευταίες εβδομάδες. 
Ο κόσμος φοβάται ότι θα χάσει τα λεφτά του και αποσύρει ό,τι μπορεί.
Κι όπως λένε οι τραπεζικοί πρόκειται κυρίως για μικροκαταθέτες των 5 και 10 χιλιάδων ευρώ που τρέμουν την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες προθεσμιακοί λογαριασμοί που λήγουν δεν ανανεώνονται. Μένουν δηλαδή ανοικτοί...

περιμένοντας την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα ώστε να δουν αν θα τα πάρουν και θα τρέχουν σα... Λούηδες ή θα κρατήσουν την ψυχραιμία τους.
Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τις εκροές οι τραπεζίτες προτείνουν στους καταθέτες να τα επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια του εξωτερικού σε θυγατρικές τους σε ξένες χώρες. Για παράδειγμα να τα τοποθετήσουν στη Γερμανία, έστω και αν έχουν μηδενική απόδοση.
Αυτά ως προς τις τράπεζες γιατί στην υπόλοιπη οικονομία επικρατεί χάος.
Οι επενδύσεις που πιθανότατα θα γίνονταν έχουν παγώσει. Οι αποκρατικοποιήσεις που θα προχωρούσαν έχουν σταματήσει εδώ και μήνες.
Η αγορά και γενικά η κατανάλωση είναι στο ναδίρ. 
Ήδη μέσα στην εορταστική περίοδο χάθηκαν περί τα 500 εκατ. ευρώ από τον τζίρο εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί.
Τα έσοδα του κράτους βουλιάζουν και τα επόμενα στοιχεία που θα ανακοινωθούν θα δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς. 
Κανείς δεν πληρώνει τίποτε. 
Άλλοι περιμένουν τον Τσίπρα να τους... χαρίσει τα χρέη κι άλλοι απλά δεν πληρώνουν εκμεταλλευόμενοι το μπάχαλο που επικρατεί.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη η εκτίμηση για την ανάπτυξη το 2015 ήταν 2,9% αλλά αν χαθεί το εξάμηνο η ανάπτυξη θα πέσει στο 1,5%, θα χαθούν δηλαδή πάνω από 2,5 δισ. ευρώ. 
Ό,τι αγώνα και θυσίες έκαναν εκατομμύρια Έλληνες για να φτάσουμε στο σημείο αυτό, για να μιλάμε πρώτη φορά για ανάπτυξη, πλεονάσματα, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, έξοδο από την κρίση, κινδυνεύει να χαθεί σε μια στιγμή.
Η καταστροφή είναι προ των πυλών και έχει τις υπογραφές όλων εκείνων που πρόδωσαν τη χώρα τους και τους πολίτες για το γκουβέρνο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και το συνεταιράκι του ο Καμμένος που σύντομα θα βλέπει τη Βουλή από το απέναντι πεζοδρόμιο. Επίσης ο Φώτης Κουβέλης που τερματίζει εδώ την πολιτική του καριέρα με ένα όνειδος που θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.
Οι περισσότεροι από τους βουλευτές – δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή, δεν πρόκειται να ψηφιστούν.
Άλλους τους άδειασε ο Τσίπρας αφού τους εκμεταλλεύτηκε κι άλλοι θα μαυριστούν από τον κόσμο που έκανε τόσες θυσίες για να δει τώρα να κινδυνεύουν να χαθούν.

Κι όλα αυτά για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά του Κολωνακίου. Κι όλα αυτά αντί να περιμένουν να περάσει η μπόρα και να οδηγηθεί η χώρα σε κάλπες σε πιο ήρεμα νερά, προς το τέλος του έτους όπως έλεγε ο πρωθυπουργός.
Τα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν.


Ρίξτε μια ματιά σε όλους εκείνους που οδηγούν τη χώρα στα βράχια και αναλογιστείτε αν αξίζουν την ψήφο σας .
Γιατί ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε.



Antinews
orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: