Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Τι ζητήθηκε στη σύσκεψη βενιζελικών εναντίον Παπανδρέου;

“Δώσε τώρα το πόρισμα”
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επισήμως επιχειρεί να ρίξει τους τόνους απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, απαξιώνοντας την απόφασή του να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. «Δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί του. Ας κάνει ό,τι θέλει».
Αυτή ήταν και η προτροπή των στενών συνεργατών του Ευ. Βενιζέλου προς τους γραμματείς των τομέων του κόμματος κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης που έγινε στις αρχές της εβδομάδας στη Χαριλάου Τρικούπη και στην οποία συμμετείχαν...
και αρκετά μέλη Νομαρχιακών Οργανώσεων από την Αττική.
Τη σύσκεψη αυτή συγκάλεσαν οι Χρ. Πρωτόπαπας, Τ. Αντωνίου και Ν. Σαλαγιάννης, οι οποίοι ήταν της λογικής να μη «λέμε κουβέντα για το κόμμα του Γ. Παπανδρέου». Ελα, όμως, που αρκετοί εκ των συμμετεχόντων, που είναι «σεσημασμένοι» βενιζελικοί, είχαν άλλη άποψη και άρχισαν να φωνάζουν πως πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο «διασπαστής», που επί των ημερών του διαλύθηκε η Δημοκρατική Παράταξη.
«Μας κάνει ζημιά. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε έτσι», φώναζε ένας σύντροφος, γιατρός στην ιδιότητα, ενώ κάποιοι άλλοι, απευθυνόμενοι στον διευθυντή του κόμματος, Ν. Σαλαγιάννη, του είπαν: «Γιατί δεν βγάζεις το πόρισμα με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ για να μάθει ο κόσμος τις σπατάλες που έγιναν επί Παπανδρέου;». Πάντως, η ιστορία με το πόρισμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ είναι ένα «όπλο» που ο Ευ. Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις και από στενούς του συνεργάτες να το χρησιμοποιήσει σε βάρος του Γ. Παπανδρέου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: