Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μέχρι και ο Εconomist πήρε στο… ψιλό τον Τσίπρα για το λευκό περιστέρι (εικόνα)

ImageHandler (65)
Στο καλό που θα κανει στην εκλογική τύχη του Αλέξη Τσίπρα η φωτογραφία με τον ίδιο να ελευθερώνει ένα περιστέρι στον ουρανό κατά τη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά αναφέρεται ο Economist σε άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοσή του.
Στο άρθρο σημειώνεται ότι όλη η σημειολογία που συνοδεύει την ημέρα των Θεοφανείων για τους Έλληνες όπου κι αν βρεθούν αποτελούν...
ένα δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα τον «φλογερό» ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος και έχει βαφτίσει το παιδί του Ερνέστο προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα με τελετή ονοματοδοσίας και όχι με κανονική χριστιανική βάπτιση, αυτό δεν τον έχει εμποδίσει να αποκτήσει φίλους στην Εκκλησία όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σημειώνει ο Economist.
Όσο για την παρουσία του στην τελετή ο συντάκτης σημειώνει με νόημα ότι αν και οι θρησκευτικές βαφτίσεις δεν είναι το φόρτε του, «έκανε το καθήκον του» σαν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να απελευθερώσει ένα περιστέρι στο άκουσμα των λέξεων «…και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς».
ImageHandler (64)


Σχόλιο: Είμαι Δεξιός. Δεν το κρύβω, ούτε το έκρυψα ποτέ. Τιμή μου. 
Ούκ ολίγες φορές έχω "κράξει" στελέχη ή πολιτικούς αρχηγούς της παράταξής μου για δηλώσεις, πράξεις ή παραλείψεις. 
Άλλοτε άδικα κι άλλοτε δίκαια. 
Αυτό πάντως που με εντυπωσιάζει είναι που ΠΟΤΕ δεν διάβασα ούτε άκουσα μία, μικρή, ασήμαντη έστω κριτική άποψη από κάποιον ΣΥΡΙΖΑίο για στέλεχος, βουλευτή ή τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακόμη και μετά τη σημερινή του γελοιότητα με το περιστέρι στα Θεοφάνεια, αντίστοιχη με εκείνη του γραφικού Καρατζαφέρη και άλλων συμπαθών παλαιοκομματικών ταγών.
Αυτοί λοιπόν που λοιδώρησαν (και σωστά) τις γελοιότητες του ελληνοχριστιανικού πάραλληρήματος Καρατζαφέρη, σήμερα δεν αρθρώνουν ούτε τον παραμικρό κριτικό λόγο για την εφάμιλλη θεομπαίχτικη κωμωδία του Αλέξη Τσίπρα. 
Κι αυτό δηλοί πολλά για τη δημοκρατία που υπόσχονται να μας φέρουν...

Σουλεϊμάν αλ Κανουνί.

Christos Skaloumbakas Το Παρατηρητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: