Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ουκρανία: Ο χρυσός της χώρας εξαφανίστηκε και επίσημα

Τον περασμένο Μάρτιο ο ουκρανικός χρυσός ανερχόταν σε 42,3 τόνους ή 8% επί των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας. |ην ίδια περίπου εποχή στις 10 Μαρτίου σύμφωνα με δημοσιεύματα τέσσερα φορτηγά χωρίς πινακίδες έφτασαν στις 2 το πρωί στο αεροδρόμιο του Boryspil συνοδεία 15 ατόμων ντυμένων με μαύρες στολές και μάσκες κρατώντας βαρύ οπλισμό. Το φορτίο φορτώθηκε στο μεταφορικό αεροσκάφος και αυτό απογειώθηκε ευθύς αμέσως...

Όλες οι υποψίες είχαν πέσει τότε στην απόφαση της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου στο να μεταφέρει τον ουκρανικό χρυσό εκτός της χώρας αλλά δεν υπήρχε καμία πρακτική απόδειξη για αυτό. Μέχρι σήμερα.
Σε συνέντευξή της στην ουκρανική τηλεόραση η επικεφαλής της ουκρανικής τράπεζας δήλωσε ευθέως πως: «Στα θησαυροφυλάκια της ουκρανικής εθνικής τράπεζας δεν έχει μείνει σχεδόν καθόλου χρυσός. Υπάρχει μόνο ένα μικρό ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 1% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας».
Το που έχει πάει ο χρυσός είναι άγνωστο. Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται είτε στη Γερμανία είτε στις ΗΠΑ στα θησαυροφυλάκια της ομοσπονδιακής τράπεζας. Το γιατί έφυγε ο χρυσός; Πιθανότατα έφυγε γιατί κατασχέθηκε από τις ΗΠΑ σαν εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου από το ΔΝΤ ή όπως λένε κάποιοι είναι η εγγύηση ενός άλλου «δανείου» που διέθεσαν οι ΗΠΑ για την αποσταθεροποίηση και στη συνέχεια πτώση του Viktor Yanukovych.
Σε κάθε περίπτωση ο χρυσός της Ουκρανίας δεν της ανήκει πλέον.
Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και στη χώρα μας και ας μάθουμε επιτέλους κάποτε που βρίσκονται οι 112,4 τόνοι του ελληνικού χρυσού.
Όπως μάλιστα είχε δηλώσει ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αιβαλιώτης σε ερώτησή του στη Βουλή για το που βρίσκονται τα ελληνικά αποθέματα: «Εγώ τους ρώτησα για τον ελληνικό χρυσό και αυτοί μου απάντησαν για τον Τέρυ χρυσό».
Τμήυμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: