Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα στην Αθήνα!

«Στενεύουν τα περιθώρια»

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί η τρόικα στην Αθήνα σχετικά με το χρόνο επιστροφής της.

Πηγές της Κομισιόν είπαν στο ΑΜΠΕ ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι έως την Τετάρτη θα πρέπει να συντρέξουν εκείνες οι συνθήκες και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας. 
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ακόμη ότι διεξάγονται συστηματικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και εκτιμάται πως το βασικό θέμα είναι το...
δημοσιονομικό κενό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ψαλίδα να κλείσει με διαχειρίσιμο τρόπο.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων είπε ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή στην Ελλάδα είναι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης,
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με την τρόικα, ο κ. Σχοινάς είπε ότι συνεχίζονται και ότι αφορούν την περάτωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταμνημόνιο εποχή, στις οποίες κεντρικό σημείο είναι και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις 6 Νοεμβρίου, ότι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή.
Επεσήμανε επίσης τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε χθεσινό άρθρο του για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. «H Ελλάδα μετά από χρόνια στασιμότητας και ύφεσης, μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

http://www.matrix24.gr/2014/11/telesigrafo-48-oron-dini-troika-stin-athina/

Δεν υπάρχουν σχόλια: