Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πούτιν: Η Ουκρανία διολισθαίνει προς τον ναζισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

5-620x412Η Ουκρανία χρειάζεται ομοσπονδιοποίηση και οι άνθρωποι που ζουν στις νοτιανατολικές περιοχές της χώρας έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους και τις ζωές τους.

Αυτό δήλωσε με έμφαση ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο γερμανικό κανάλι ARD, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το μέλλον της Ουκρανίας.
Πιστεύετε ότι υπάρχει μέλλον για αυτή τη χώρα;
-Θεωρώ πως ναι. Είναι μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος λαός, ο πληθυσμός της είναι γύρω στα 43 με 44 εκατομύρια . Είναι ένα μεγάλο ευρωπαικό κράτος με...

ευρωπαική κουλτούρα.
“H Oυκρανία είναι ένα πολυσύνθετο κράτος όχι μόνο λόγω της εθνικής της σύνθεσης αλλά και λόγω της διαδικασίας σχηματισμού της”.

pr20141117093938
“Όταν ακούω ότι έχουμε πολλές δυνατότητες για τη λύση σε αυτή  ή στην άλλη κρίση πάντοτε ενοχλούμαι …Έχουμε ακούσει πολλάκις ότι η Ρωσία είναι το κλειδί για τη λύση του Συριακού, ή του Ουκρανικού….Σαν να έχουμε κάποιες ειδικές ικανότητες στο λύνουμε τα προβλήματα των άλλων… Ανέκαθεν είχα την υποψία ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να μας μεταβιβάσουν την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει ….”
pr20141117090702
“Της λείπει ένα μόνο στοιχείο. Η έλλειψη κατανόησης ότι για την επιτυχία, τη σταθερότητα και την ευημερία θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι που ζουν στο έδαφός της, όποια γλώσσα κι αν μιλούν ουγγαρέζικα, ρώσικα, πολωνικά ή ουκρανικά, να αισθάνονται ότι αυτή η γη είναι η πατρίδα τους. Γιά αυτό και δεν καταλαβαίνω την απέχθεια  ορισμένων πολιτικών  δυνάμεων   στο άκουσμα και μόνο της λέξης Ομοσπονδία.
“Στην Ανατολική Ουκρανία πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την απαρχή ενός πολιτικού διαλόγου, ειδάλλως ο κίνδυνος της διολίσθησης της Ουκρανίας στο Νεοναζισμό είναι ορατός…”
“Πως αλλιώς να ερμηνευθεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που περιφέρονται με μια σβάστικα στο χέρι; Ή όταν βλέπουμε τα σήματα των SS στα κράνη  μάχιμων μονάδων που επιχειρούν στα εδάφη της Αν. Ουκρανίας; Αν ήταν ένα πολιτισμένο κράτος θα είχε απαγορεύσει αυτές τις στολές και θα τους είχε υποχρεώσει να αφαιρέσουν αυτά τα σήματα.”
“Θα σας μιλήσω με πάσα ειλικρίνεια. Μας απασχολεί σοβαρά το γεγονός ότι σε αυτό το μέρος υπάρχει η βούληση για εθνοκάθαρση. Πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα βυθίσει την Ουκρανία στο Νεοναζισμό. Αν συμβεί αυτό, θα είναι μια καταστροφή και για τη χώρα και για τον ουκρανικό λαό.”
pr20141117093935
“Εμείς ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες, δεν σταματήσαμε ποτέ τη χρηματοδότηση της Δημοκρατίας της Τσετσενίας: Πληρώναμε όχι μόνο τις συντάξεις και τους μισθούς αλλά και τις επιχορηγήσεις που είχαν προβλεφθεί από τον προυπολογισμό.
Όλα αυτά επέτρεψαν στην ομοσπονδιακή εξουσία αλλά και στους Τσετσένους ηγέτες να έρθουν σε μια  συνεννόηση και να βρούν τον τρόπο της πλήρους και οριστικής εξόδου από την κρίση.”
Δείτε το Βίνεο, ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: