Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μια ζωή στους δρόμους: Αστεγος βιντεοσκοπεί μια ημέρα από τη δική του καθημερινότητα

Ενας άστεγος παρουσιάζει την καθημερινότητα του στους δρόμους του Τέξας [βίντεο]
Ένας πραγματικός ήρωας των δρόμων, ο Σάντι που τα τελευταία χρόνια ζει άστεγος, πήρε την πρωτοβουλία να βιντεοσκοπήσει μια μέρα από την ζωή του, δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν στέγη.
Πρόκειται για ένα άτομο με μεγάλο ενδιαφέρον για ζωή, όπως προκύπτει από το παρακάτω βίντεο. Αλλωστε ακόμα και αυτό δημιουργήθηκε με δική του πρωτοβουλία, όταν τυχαία συνάντησε στον δρόμο τον...
Τζόζεφ Κοστέλο, που διευθύνει το κανάλι QuietAssassins στο YouTube, και του ζήτησε την κάμερα του για μια μόνο ημέρα.
Στόχος του ήταν να παρουσιάσει στον υπόλοιπο κόσμο τις αντιξοότητες που συναντά κανείς ζώντας άστεγος. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει αυτό, ήταν να τραβήξει με μια κάμερα μια μέρα της ζωής του. Ο Σάντι που ομολογεί πως δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του για την επικαιρότητα, πριν αρχίσει να βιντεοσκοπεί βρισκόταν στην τοπική βιβλιοθήκη ψάχνοντας στο διαδίκτυο νέα από την Ουκρανία.
Σε όλη την διάρκεια του βίντεο, ο Σάντι παρουσιάζει την καθημερινότητα του. Τα μέρη που επιλέγει συνήθως για να κοιμάται, το μέρος που κρύβει τα προσωπικά του αντικείμενα για να μην του τα κλέψουν αλλά και φίλους του που περνούν μαζί την μέρα τους στους δρόμους του Τέξας.
Το βίντεο που ανέβασε ο Τζόζεφ Κοστέλο είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και αυτό ώθησε τον ιδιοκτήτη του καναλιού QuietAssasins να δημιουργήσει μια σελίδα δωρεών για τον Σάντι. Στόχος είναι ο άστεγος των δρόμων του Τέξας να επιστέψει πίσω στην οικογένεια του στο Μίσιγκαν αλλά και να βρει κάποια δουλειά.
Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Σάντι:


Δεν υπάρχουν σχόλια: