Η φωτογραφία είναι πέρα από κάθε αμφιβολία στον τέταρτο χώρο (στον τελευταίο δηλαδή όπου από κάτω βρέθηκε ο σκελετός) και πίσω από τον εργάτη φαίνεται ένα μεγάλο άνοιγμα που οδηγεί σε πίσω χώρο και μάλιστα φαίνεται πως υπάρχουν και ξύλινα δοκάρια για υποστήλωση.
Το γεγονός ότι...
οι φωτογραφίες είναι από τον τέταρτο χώρο το επιβεβαιώνει το δελτίο τύπου, το οποίο λέει: 
"5. Στον τέταρτο χώρο -ο οποίος χαρακτηρίζεται από συνεχή ορθομαρμάρωση ίδιου τύπου μαρμάρου Αλυκής Θάσου, όπως και το σύνολο του μνημείου- υλοποιούνται ήδη από την Δευτέρα εργασίες αντιστήριξης των τοίχων και υποστύλωσης της θόλου για την ασφάλεια των εργαζομένων και του μνημείου. Εχει, λοιπόν, ήδη ολοκληρωθεί η αντιστήριξη στην στέψη των πλαϊνών τοίχων και έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση της υποστύλωσης της θόλου, με μεταλικές σωληνωτές δοκούς. 
6. Λόγω της ευαίσθητης ισορροπίας στην οποία βρίσκεται η θόλος, οι τεχνικοί σύμβουλοι μαζί με το συνεργείο προσπαθούν, με λεπτές επεμβάσεις, να τοποθετήσουν την υποστύλωση χωρίς να διαταράξουν την ισορροπία που έχει δημιουργηθεί μετά τις εξωτερικές αποχωματώσεις. 
7. Να σημειώσω ότι η υποστύλωση έχει υλοποιηθεί στα δυο τρίτα της επιφάνειας της θόλου. Οι ευρισκόμενες εκεί εξωτερικές επιχώσεις επιτρέπουν να εξελιχθεί ασφαλέστερα η διαδικασία της υποστύλωσης. (φωτο 3,4)"
Δείτε τις φωτογραφίες 3 και 4 που είναι στον τέταρτο χώρο: 
TO ΙΔΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ Ο ΛΕΦΑΝΤΖΗΣ: 
Το περίεργο είναι πως το συγκεκριμένο άνοιγμα , έχει σχεδιαστεί από τις 21 Σεπτεμβρίου στο επίσημο σχέδιο του Μιχάλη Λεφαντζή που δόθηκε στην δημοσιότητα , κάτι που δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαίο, ενώ όπως φαίνεται στην πάνω φωτογραφία υπάρχει στο βάθος του,  υποστήλωση με ξύλα, σαν να έχουν μπει σε κάποιον τέταρτο θάλαμο- πέμπτο χώρο
ΑΝ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΑΝΑΠΟΔΑ; 
Μπορεί η συγκεκριμένη φωτογραφία να είναι τραβηγμένη ανάποδα και το άνοιγμα που φαίνεται πίσω από τον εργάτη με την μπλε μπλούζα να είναι το άνοιγμα που είχε βρεθεί στον τρίτο διαφραγματικό τοίχο , όπου βρίσκεται η μαρμάρινη είσοδος; 
Λίγο δύσκολο καθώς το συγκεκριμένο άνοιγμα του τρίτου χώρου το είχε δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού , είναι σαφέστατα ορθογώνιο και δεν μοιάζει καθόλου με το άνοιγμα πίσω από τον εργάτη, το οποίο φαίνεται να έχει σχεδιάσει με ακρίβεια ο Μιχάλης Λεφαντζής. 
Για του λόγου το αληθές: 
Πρώτη δημοσίευση: 19 Νοεμβρίου , 6.55 μμ