Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Στη «σκιά» του ραντεβού Σαμαρά-Τσίπρα που ναυάγησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Aρχίζουν οι «γκρίνιες»

Στη «σκιά» του ραντεβού Σαμαρά-Τσίπρα που ναυάγησε ο ΣΥΡΙΖΑ -Aρχίζουν οι «γκρίνιες»

Στη «σκιά» του… ραντεβού Σαμαρά-Τσίπρα που «ναυάγησε» προτού καν σταλεί το «προσκλητήριο»,

συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ -παρουσία του Αλέξη Τσίπρα- και όπως όλα δείχνουν η βεντάλια των εσωκομματικών διαφωνιών θα ανοίξει εκ νέου... 


Η επίσημη «ατζέντα» της συνεδρίασης, όπως αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά τόσο στη στρατηγική του κόμματος ενόψει και της γενικής απεργίας στις 27 Νοεμβρίου, όσο και στην ενημέρωση που θα γίνει από τον Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη του οργάνου για τα ταξίδια του σε Μαδρίτη και Φλωρεντία.
Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως στο τραπέζι θα πέσουν και τα «σημεία» των διαφωνιών, καθώς προηγήθηκαν οι δηλώσεις των κκ Παπαδημούλη και Μητρόπουλου, η «κυκλοφορία» ενός εσωκομματικού κειμένου αλλά και η επικείμενη επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΙΤΙ του Λονδίνου.
Κάλυψη Σκουρλέτη σε Παπαδημούλη-Μητρόπουλο
Κατά τη διάρκεια του briefing πάντως, ο κ. Σκουρλέτης έδωσε τον τόνο παρέχοντας πλήρη στήριξη στους βουλευτές του κόμματος.
«Ο κ. Παπαδημούλης, είπε και υποστήριξε ό,τι και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε, ενώ σειρά πήρε ο Αλέξης Μητρόπουλος για τις δηλώσεις του οποίου και τόνισε: «Η εκτίμησή μου για την συγκεκριμένη αποστροφή είναι ότι ήθελε και σωστά, να δείξει την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει λυμένα τα χέρια του και να είναι αυτοδύναμος στην επόμενη Βουλή, ώστε να μπορέσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα να εφαρμόσει το πρόγραμμά του».
«Αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τις αγορές»
Ακολουθώντας τη «γραμμή» Δραγασάκη, και με αφορμή την ….απόβαση των στελεχών του οικονομικού επιτελείου στο ΣΙΤΙ του Λονδίνου, ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε πως «θέλουμε αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους των αγορών. Λέμε παντού τα ίδια. Υποστηρίζουμε τις ίδιες θέσεις και κάθε φορά υπάρχει ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας ανάλογα με τη σοβαρότητα του θέματος».
Αρχίζουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις
Με αντικείμενο την προσπάθεια διαμόρφωσης τοπικών προγραμματικών θέσεων ξεκινούν και οι περιφερειακές συνδιασκέψεις, κάποιες και παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Στις 29-30 Δεκεμβρίου θα γίνει σε Ήπειρο(Γιάννενα), Στερεά Ελλάδα (Λαμία), στις 13 Δεκεμβρίου στην Κρήτη, στις 14 Δεκεμβρίου σε Θεσσαλία( Λάρισα), Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη) και  Πελοπόννησο (Τρίπολη).
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σημαία ευκαιρίας»
Με ορίζοντα δε,  τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, η Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζει πως «δεν  είμαστε κόμμα που μπορεί να γίνει σημαία ευκαιρίας για τον οποιονδήποτε. Τα πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι θα απηχούν το καινούργιο».
Για τη διαφθορά: Η ίδια η ζωή δίνει ονόματα και διευθύνσεις
«Η υπόθεση Καρατζαφέρη είναι σε εξέλιξη, όπως και της Hellas Power. Η ίδια η ζωή δίνει ονόματα και διευθύνσεις. Η υπόθεση της διαπλοκής είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που υπηρέτησαν επί δεκαετίες ΝΔ ΠΑΣΟΚ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Μπαλτάκος ούτε ήταν  ούτε και τώρα τοποθετείται εκτός πολιτικής. Εφράζει φιλοδοξίες για ανασύσταση ακροδεξιάς".
«Ανοιχτοί» σε συνάντηση με Νταβούτογλου
Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης, αφού επιβεβαίωσε συνάντηση των υπεύθυνων για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθηνα, Κεριμ Ουράς, είπε πως «δεν έχουμε καταθέσει αίτημα. Είμαστε ανοιχτοί όμως ,αν δεχτούμε αίτημα να τον συναντήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: