Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

«Αβρόχοις ποσί» στη Βενετία των Ελλήνων! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤEO)

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(«Αβρόχοις ποσί» στη Βενετία των Ελλήνων! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤEO))

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014, στη Βενετία, από την Γέφυρα των Ελλήνων, έγινε με κάθε λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου απʼ όλη την περιοχή. 


Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό και ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος...


Από πέρυσι, ιδιαίτερο στοιχείο της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού που ρίπτεται στη laguna της Γαληνοτάτης είναι ότι η ανάδυσή του γίνεται με το ιστορικό και μοναδικό μέσο μετακίνησης στη Βενετία, τη Γόνδολα. Φέτος τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο Στέφανος, μαθητής γυμνασίου, του οποίου ο πατέρας είναι Ιταλός και η μητέρα από την Αθήνα. Μεταξύ των εκατοντάδων πιστών, παρόντες στη Θεία Λειτουργία και τον Αγίασμο ήταν ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας Καθηγητής κ. Γεώργιος Πλουμίδης, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ιστορικής Κοινότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας με επικεφαλής τους Αντιπροέδρους ιατρό Ευστάθιο Τσουροπλή και φυσικό Δημήτριο Ζαφειρόπουλο.
Στο τέλος του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεννάδιος, από την γέφυρα των Ελλήνων, απηύθυνε τις ευχές του σε όλο το εκκλησίασμα, μετέφερε δε και την Σεπτή Ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοαμίου.



Read more: http://rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: