Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Άγριος καβγάς Χρυσοχοΐδη - Απόστολου Κακλαμάνη με αντεγκλήσεις στη Βουλή

Αγριος καβγάς Χρυσοχοΐδη-Απόστολου Κακλαμάνη με αντεγκλήσεις στη Βουλή Άγρια κόντρα ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Απόστολου Κακλαμάνη για τις ρυθμίσεις που αφορούν τις νέες λειτουργίες του ΤΕΕ.

Ο υπουργός Υποδομών επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρώην πρόεδρο της Βουλης κατηγορώντας τον ότι μεταφέρει στην αίθουσα τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, ώστε να μην περάσουν οι διατάξεις που εισηγείται.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: ...

 
«επί δέκα χρόνια προσπαθούμε να περάσουμε αυτές τις διατάξεις και κάθε φορά βρίσκεται ένας Κακλαμάνης και ζητά να τις πάρουμε πίσω, ε, δεν θα τις πάρω πίσω. 
Δεν θα υπερασπιστώ κλαδικά συμφέροντα, αλλά το δημόσιο συμφέρον, δεν θα ακούσω αυτούς που είναι απέξω από τη βουλή και λένε άστο να το συζητήσουμε, γιατί αυτοί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, έτσι διαιωνίζεται η ύπαρξη κάποιων που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές. 
Το ΤΕΕ το ξεπέρασε η εποχή και όσοι βουλευτές μου λένε πάρτο πίσω, μεταφέρουν εδώ αυτά που τους λένε οι άλλοι απέξω, αυτός ο συνδικαλισμός κάνει μεγάλη ζημιά και λυπάμαι που υπάρχουν συνάδελφοι που μεταφέρουν αυτές τις απόψεις εδώ, τι είμαστε επιτέλους, Ιράν;».
Στις ευθείες βολές εναντίον του αντέδρασε ο Απόστολος Κακλαμάνης, που του είπε ότι πρέπει να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσει και ανέφερε ότι είναι ντροπή να λέει ο κ.Χρυσοχοΐδης ότι αυτός μεταφέρει στο κοινοβούλιο αυτά που λένε απέξω και χαρακτήρισε τις διατάξεις απαράδεκτες και σκάνδαλο που έχουν γραφτεί από μανδαρίνους του υπουργείου. 
Μάλιστα, απευθυνόμενος με οξύ τόνο στον Χρυσοχοΐδη του είπε: 
«Τι σημαίνει δεν το παίρνω πίσω; Που είναι ο σεβασμός σας στη Βουλή, τρία χρόνια τα ίδια ακούμε».
Ωστόσο, στη δευτερολογία του ο υπουργός Υποδομών υπερασπίστηκε τις διατάξεις λέγοντας πως θα οδηγήσουν το ΤΕΕ στη νέα εποχή, θα γλιτώσουν τον πολίτη από τη γραφειοκρατία και θα συμβάλλουν στην κατάργηση του γρηγορόσημου που ακόμη υπάρχει στο δημόσιο.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: