Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σήμερα είναι η μέρα της έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρώπη. Το επίσημο κομματικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα Αυγή, επιλέγει να προβάλλει τους συμμάχους του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη. Χωρίς ντροπή, παρουσιάζει ανάμεσα στους υποστηρικτές Τσίπρα, τον Αντόνιο Νέγκρι, που καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση από την Ιταλική Δικαιοσύνη (που μετατράπηκαν σε 13) για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία. Υποθέτουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανοι που εξασφάλισαν την υποστήριξη ενός ακόμα ακραίου, περιθωριακού προσώπου.
Αλλά, είναι γνωστές οι θέσεις (και οι σχέσεις) του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Άλλωστε παραμένουν -μέχρι και σήμερα- επίλεκτα στελέχη του, οι κεντρικοί μάρτυρες και οι δικηγόροι υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν.
Ίσως γι αυτό δεν ψέλλισε λέξη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση του δολοφόνου Χριστόδουλου Ξηρού. Πώς να το κάνει άλλωστε, όταν στις 22 Δεκεμβρίου 2013, πάλι μέσω του επίσημου Οργάνου του της Αυγής, ζητούσε την χορήγηση αδείας εξόδου από την φυλακή για τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Δεν του βγήκε η αποφυλάκισή τους, αλλά όπως αποκαλύπτει η σιωπή των στελεχών του, ικανοποιήθηκε μερικώς με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Αλλά για να τελειώνουν τα αστεία του ΣΥΡΙΖΑ , περιμένουμε την έμπρακτη καταδίκη τόσο του Αντόνιο Νέγκρι, όσο και των στελεχών του κόμματός του και της Αυγής, που σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζονται τρομοκράτες.
Όπως για παράδειγμα, περιμένουμε (για αρχή) την διαγραφή του μέλους της Κεντρικής του Επιτροπής Δημήτρη Μπελαντή, που δεν χάνει ευκαιρία να συμμετέχει σε εκδηλώσεις, από κοινού με τον Κουφοντίνα (που παρεμβαίνει μέσω τηλεφώνου) και σε δράσεις για την απελευθέρωση Γιωτόπουλου, αποκαλώντας τους επισήμως «πολιτικούς κρατούμενους»!
Σήμερα η Ελληνική κοινωνία και ολόκληρη η Ευρώπη περιμένουν εμπράκτως από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Χωρίς μισόλογα και αοριστίες.
Σήμερα ο Ελληνικός λαός και ολόκληρη η Ευρώπη περιμένουν από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη «συνιστώσα της τρομοκρατίας».
Σήμερα. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσει ότι ταυτίζεται απολύτως μαζί της!».