Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ανίατη περίπτωση και απορίας άξιο...

Όταν ισχυρίζεσαι πως με ένα νόμο κι ένα άρθρο θα φτιάξεις όλα τα στραβά και τ' ανάποδα αυτού του τόπου και θα φέρεις την ανάπτυξη, δείχνεις πως είσαι γραφικός.

Όταν επιμένεις πως, χωρίς υποχρεώσεις και μνημόνια, θα συνεχίσεις να λαμβάνεις την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση, δείχνεις πως είσαι ανεγκέφαλος.
Όταν μέσα βρίζεις τους Ευρωπαίους-Τροϊκανούς-ΔΝΤάδες κι έξω τους προσκυνάς, δείχνεις πως είσαι γελοίος.
Όταν λες πως θα έπρεπε να απαγορευτεί η είσοδος της Τρόικα(ς) στη χώρα αλλά μετά κάνεις παράπονα που δε ζήτησαν να συνομιλήσουν μαζί σου, δείχνεις πως είσαι παρανοϊκός.
Όταν όχι μόνο δικαιολογείς αλλά και θρέφεις τη βία εντός των κομματικών σου τειχών και στηρίζεις πρώην, νυν κι επόμενους τρομοκράτες, δείχνεις πως είσαι επικίνδυνος...

Όταν, όμως, την ίδια χρονική στιγμή που βάζεις υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Κομισιόν, κι ενώ τα φώτα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα εν όψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, αρνείσαι να παραστείς και να συναντήσεις όλους αυτούς που αν (αν λέμε) γίνεις εσύ Πρόεδρος θα απαιτείς να σε δέχονται, γιατί τάχα μου το Ευρωπαϊκό όραμα έχει ξεφτύσει, έχεις θέματα με την Κυβέρνηση κι άλλες λοιπές αηδίες, τότε -συγγνώμη αγόρι μου- αλλά έχεις σπάσει το φράγμα του ήχου με την ηλιθιότητα-ανεγκεφαλιά-παραφροσύνη σου. 
Το να ανέβεις σε μια ταράτσα και ν' αρχίσεις να φωνάζεις "κικιρίκου", απλά θα έδινε μια πιο εύθυμη νότα. 
Ανίατη περίπτωση και απορίας άξιο πώς κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος στον πλανήτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: