Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να γίνει… ΣΥΡΙΖΑ!

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να γίνει… ΣΥΡΙΖΑ!Σανίδα σωτηρίας αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ η επιτυχία της ελληνικής Ελιάς αλλά κανείς δεν μπορεί να την προεξοφλήσει.

Και αυτό καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του υπό διαμόρφωση κινήματος θα αποτελείται από τμήματα του παλαιού ΠΑΣΟΚ. 

Τι σημαίνει αυτό; 
Πως αργά ή γρήγορα όλοι οι άλλοι που θα συμμετέχουν δεν θα είναι τίποτε παραπάνω από την αριστερή πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου πριν αποχωρήσει: μια συνιστώσα...

Επί της ουσίας η νέα αυτή προσπάθεια είναι ένα εγχείρημα τύπου ΣΥΡΙΖΑ! Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε υπό την σκέπη του τα δεκάδες κομμάτια της αριστεράς, έτσι και η Ελιά θα επιχειρήσει να μαζέψει τα κομμάτια του κέντρου και όχι της κεντροαριστεράς. Αυτή από μόνη της θα τοποθετηθεί στο τέλος.
Ένα τέτοιο εγχείρημα όμως εγκυμονεί κινδύνους τύπου… Λαφαζάνη. 
Μπορεί σήμερα σε επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και της Χαριλάου Τρικούπη να διασκεδάζουν με τις διαφορετικές απόψεις, αλλά πολύ σύντομα όλα αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουν στο δικό τους στρατόπεδο. Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει ότι σύσσωμο στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Που όμως σημαίνει την διάλυση του κόμματος τουλάχιστον όπως είναι σήμερα, κάτι που πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: