Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τρόικα εναντίον Ελλάδος: Δεν θα τους περάσει!

Αρκετά με δαύτους που κουβάλησε εδώ χωρίς να τους θέσει όρους και χωρίς να διαπραγματευτεί μαζί τους ο ΓΑΠ.
Αρκετά!

Την ώρα που η Ελλάδα όλη δοκιμάζεται, 
την ώρα που άνθρωποι πεινούν, τους κάνουν εξώσεις ή χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς, μιας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, 
η τρόικα έρχεται και προκαλεί βάναυσα τους πάντες! 
Και αυτό διότι ακόμα αντιμετωπίζεται με ευγένεια από την Αθήνα. 
Ως εδώ όμως και μη παρέκει!
Ως εδώ!

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μέτρα, ούτε για περαιτέρω άσκηση ψυχολογικής πίεσης σε ανθρώπους που έχασαν σε μια νύχτα τα πάντα...


ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
Τι κάνουν στην Ευρώπη οι πολιτικοί: αφού εξαίρουν τις προσπάθειες για εξυγίανση που έχει καταβάλλει η Αθήνα, με τρόπο ώστε να φανεί ότι δήθεν συμπαραστέκονται και να μην βρουν αντιμέτωπους όσους ακόμα πιστεύουν στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, βάζουν τους εκπροσώπους της τρόικας να φτάνουν στην Αθήνα με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει.
Φανταστείτε ότι ακόμα και άτομα με νεοφιλελεύθερη προδιάθεση, έχουν εξοργιστεί με τα όσα συμβαίνουν. Η δε πολιτική ηγεσία στην Αθήνα αντιλαμβάνεται πλέον ότι απαιτείται αλλαγή ρότας στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η τρόικα.
«Δεν θέλουμε εικονική αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας χθες στο 24ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Συμφωνούμε, μόνο που είναι καιρός αυτό να ειπωθεί και στις συνόδους της ΕΕ, για να μπουν κάποια πραγματάκια στη θέση τους. Και αυτό, ώστε οι παραπάνω δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, να μην ερμηνευτούν από τους Ευρωπαίους ως σχόλια για εσωτερική κατανάλωση. Οφείλουμε να επιδείξουμε αποφασιστικότητα. Τελεία και παύλα.
ΜΕΘΟΔΟΙ
Επίσης, καλό θα ήταν για όλους κάποια στιγμή, αν οι εκπρόσωποι της τρόικας παραφερθούν ξανά και δη επί ελληνικού εδάφους, να οδηγηθούν στο αεροδρόμιο και να σταλούν από εκεί που ήρθαν. Η δικαιολογία θα μπορούσε να είναι πως πλέον με αυτά που συμβαίνουν, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.
Και κάπως έτσι, θα έφτανε το μήνυμα εκεί που πρέπει. Επίσης, κάποιες δηλώσεις σε διεθνή ΜΜΕ για τον όχι και τόσο «αλληλέγγυο» τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρονται κάποιοι, θα ήταν πολύ χρήσιμες, ώστε η οργή της Αθήνας και των Ελλήνων γενικότερα, να φτάσει στα αυτιά του ευρωπαϊκού κοινού, που δεν φαίνεται να γνωρίζει σε βάθος τι ακριβώς συμβαίνει με τις εδώ ελεύσεις των ανδρείκελων της τρόικας.
Είμαστε εταίροι των Γερμανών αλλά και όλων όσων τον τελευταίο καιρό, πλειοδοτούν σε ανθελληνικές ενέργειες, όπως είναι οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, μεταξύ άλλων; Σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να κληθούν να απαντήσουν οι ηγέτες των προαναφερόμενων κρατών. Επίσης, καλό θα ήταν η Γερμανία να «μαζέψει» τους ανθρώπους της στον γραφειοκρατικό μηχανισμό της ΕΕ, πριν βρεθεί αντιμέτωπη με ένα γενικευμένο μποϊκοτάζ των προϊόντων της στη Νότια Ευρώπη.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 
Υπάρχει όμως κι ένα άλλο όπλο: η ελληνική προεδρία που πλησιάζει. Πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία να ειπωθούν πολλά στους γραφειοκράτες, όπως πχ ότι το κόστος μιας σύγκρουσής τους με την Ελλάδα, θα ήταν πολύ υψηλό για αυτούς. Αυτό, θα ήταν αποτελεσματικό, αν παράλληλα λαμβάνονταν μια σειρά μέτρων που θα αναδείκνυαν την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με σθένος την αγένεια και το θράσος ατόμων που δεν έχουν καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση για να λειτουργούν με τον τρόπο που το κάνουν.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: οι Έλληνες έχασαν πάρα πολλά, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η οικονομία της χώρας μας «ρήμαξε» μέσα σε λίγα χρόνια. Είναι καιρός κάποιοι αυτό να το αναγνωρίσουν και να σταματήσουν να ζητούν μέτρα, που θα αποσταθεροποιήσουν πολιτικά τη χώρα. Διότι η πολιτική αποσταθεροποίηση, αν ο μη γένοιτο δείξει το άσχημο πρόσωπό της εδώ, θα εξαπλωθεί σε όλο τον Νότο της Ευρώπης, εις βάρος του οποίου κάποιες γερμανικές εταιρείες κερδοσκοπούσαν και εξακολουθούν να κερδοσκοπούν.
Νίκος Χιδίρογλου
ΕΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: