Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Λαφαζάνης: Θα καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο... κι ας λέει ο Τσίπρας ότι θέλει

Άρχισαν πάλι τα ίδια οι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής, μόλις άκουσαν ότι θα γίνουν εκλογές άρχισαν πάλι με τα περί καταγγελίας του μνημονίου...

Τσίπρας προχθές ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας: Φυσικά και δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες (καταγγελίας του μνημονίου)
Π. Λαφαζάνης στις 15:25 στον Αθήνα 984 fm:

«Το καλό είναι να απαλλαγεί ο τόπος από τη τρόικα και το μνημόνιο . Αν είναι να πάμε σε Κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο , τότε πιστεύω ότι θα μας πάει όλους πολύ χειρότερα . Το μνημόνιο δεν είναι διαπραγματεύσιμο γιατί έχει στο dna του την καταστροφή . Δεν είναι ότι πάσχουν ορισμένες πλευρές του που θα μπορούσαν να διορθωθούν με διαπραγματεύσεις . Επομένως αυτό το μνημόνιο πρέπει να ακυρωθεί . Εμείς στη Βουλή το καταγγείλαμε το μνημόνιο . Το μνημόνιο ήρθε στη Βουλή ως ένα άρθρο και για να το περάσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναγκάστηκαν να διαγράψουν τους μισούς βουλευτές τους  . Είπαμε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να το ακυρώσουμε , καταγγείλαμε τις διαδικασίες εξπρές με τις οποίες ήρθε και το πραξικόπημα σε βάρος του Συντάγματος τότε . Λοιπόν το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε  είναι να ακυρώσουμε τη νομοθετική ρύθμιση του μνημονίου , άρθρο ,ένα τέλος το μνημόνιο .



Α. Τόλιος : Αυτό όμως που μου περιγράφετε είναι μια απόφαση της Ελλάδας να ακυρώσει το μνημόνιο , μονομερής και απαρέγκλιτη , ούτε διαδικασίες ούτε συζήτηση στην Ευρωζώνη για αυτό.


Π. Λαφαζάνης : Βεβαίως ! Δεν είναι διαπραγματεύσιμο το μνημόνιο . Το μνημόνιο είναι καταστροφή για τη χώρα , πρέπει να ακυρωθεί , πρέπει να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρήστων . Δε το κάνουμε από καπρίτσιο

Α. Τόλιος : Δε σας το λέω τυχαία …

Π. Λαφαζάνης : Ξέρω ότι δε το λέτε τυχαία , αλλά και εγώ νομίζετε ότι τυχαία τα λέω αυτά . Όλοι τα λέμε συνειδητά , ξέρουμε τι λέμε . Είναι θέση άποψη , δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογική , μετεκλογική . Για μας μνημόνιο τέλος , δε μπορούμε να συζητήσουμε αν θα μείνει το ένα κομμάτι του ή το άλλο .  Μνημόνιο τέλος , να το καταλάβουν εντός και εκτός Ελλάδας (μιλάμε για την αποθέωση του λαϊκισμού! όταν πριν δυο μέρες ο αρχηγός τους έχει πει ότι δεν συζητάνε καν μονομερείς ενέργειες!!). Είδατε την ύφεση ;  Ο νόμος του κράτους αυτός  πρέπει να ακυρωθεί

Δε κατάλαβα , γιατί η ακύρωση του μνημονίου σημαίνει έξοδος από την Ευρωζώνη ; Το γράφουν οι κανόνες που διέπουν την Ευρωζώνη , ότι μια χώρα για είναι στο Ευρώ πρέπει να έχει και μνημόνιο . Δεν το γράφει . Η χώρα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη και χωρίς μνημόνιο και σε μια λογική αλλαγής της Ευρωζώνης με οικολογικές , αναπτυξιακές προτεραιότητες.»


Δεν πειράζει μεγάλε πολιτικέ... που δεν καταλαβαίνεις γιατί η μονομερής και πλήρης αθέτηση υποχρεώσεων θα σημάνει  και την έξοδο από το ευρώ...το καταλαβαίνει ο κόσμος και θα σας στείλει από εκεί που ήρθατε..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: