Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Προς Καρατζαφέρη, Ντόρα, Μάνο: Το ζητούμενο δεν έχει να κάνει με το κατά πόσον «γουστάρετε» ή όχι τον Σαμαρά - " Φορέστε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος "

Οι εκλογές του Ιουνίου αποτελούν κατά κοινή παραδοχή την κρισιμότερη μάχη της μεταπολίτευσης, τόσο για την παράταξη, όσο και για τον τόπο. 

Το διακύβευμα, πλέον, δεν έχει να κάνει με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, υπουργός ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με την εξουσία, αλλά με το πώς θα καταφέρουν οι πολιτικές δυνάμεις να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.  
Τώρα, που το ρολόι του χρόνου δείχνει να έχει σταματήσει, οι πολιτικοί μας, οφείλουν να αναλογιστούν την ευθύνη τους, αφήνοντας στην άκρη, φιλοδοξίες, καπρίτσια και εμπάθειες...

Την επομένη κι’ όλας των εκλογών της 6ης Μαίου, το parapolitika.gr, έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί προς τον πρόεδρο της Ν.Δ., μεταφέροντας (μεταξύ των άλλων) το αίτημα της συστρατεύσης των δυνάμεων της κεντροδεξιάς.  
Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε όσους βρίσκονται εκτός κόμματος, να ενωθούν με τη Ν.Δ., για να συγκροτηθεί ένα κεντροδεξιό (Ευρωπαϊκό) μέτωπο, που θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης. 
Το προσκλητήριο απευθύνονταν στον Καρατζαφέρη, την Ντόρα, τον Μάνο, αλλά και σε κάθε δημιουργικό πολίτη που πιστεύει στο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για μια Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη. Για μια χώρα που θα έχει αξιοπρέπεια και θα την σέβονται σύμμαχοι και αντίπαλοι.
Ο Αντώνης Σαμαράς απλώς μετέφερε την θέληση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, που απαιτεί να ενωθούν οι δυνάμεις του χώρου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., απηύθυνε με ειλικρίνεια την πρόσκληση, και τώρα μένει στους αποδέκτες της, να την αποδεχτούν ή να την απορρίψουν. Επειδή, οι στιγμές είναι δύσκολες, θα ήταν χρήσιμο αλλά και εθνικά ωφέλιμο, οι ευρισκόμενοι εκτός Ν.Δ., να αναλογιστούν ότι η συστράτευση στη μάχη των εκλογών του Ιουνίου είναι εθνικής σημασίας και αφορά την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες. 
Το ζητούμενο δεν έχει να κάνει με το κατά πόσον «γουστάρουν» ή όχι τον Σαμαρά, αλλά με το πώς θα αποτρέψουν την «παράδοση» της χώρας, στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.  
Αυτές τις ώρες, καλώς ή κακώς προέχουν τα «πρέπει» από τα «θέλω».
Προέχει η λογική και ο ρεαλισμός, από τον φανατισμό και την υπερβολή. 
Ας ζυγίσουν τα δεδομένα, και αν κρίνουν ότι οι περιστάσεις το απαιτούν, ας φορέσουν την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα τσακιδια
Σας σιχαθηκαμε
50 χρονια στη πολιτικη δεν μπορειτε να πατε σπιτι σας;
Με Ντορα 10% θα παρει η ΝΔ