Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Με τον Τσίπρα η Κατσέλη!

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι βρίσκεται η Λούκα Κατσέλη. 

Οι σχετικές πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, και ήθελαν την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας να συζητά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο μετακίνησής της, μια “μεταγραφή” που προφανώς θα ενισχύσει σημαντικά τον Συνασπισμό, ενόψει μάλιστα και των νέων εκλογών, της 17ης Ιουνίου.
Η χθεσινή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να...
προτείνει για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γεράσιμο Αρσένη, σύζυγο της Λούκας Κατσέλη και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενίσχυσε τις παραπάνω φήμες, που εφόσον επιβεβαιωθούν, θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικό πολιτικό πλεονέκτημα, έναντι των άλλων κομμάτων της Κεντροαριστεράς.
Πληροφορίες ανέφεραν μέχρι πρότινος ότι η Λούκα Κατσέλη είχε δεχθεί διερευνητικές πιέσεις και από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Σχόλιο:  Φαίνεται ότι ο Τσίπρας αιφνιδίασε με την πρόταση αυτή, τόσο το κόμμα του όσο και το κόμμα της κας Κατσέλη. 
Πρώτος αντέδρασε ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος φαίνεται να στρέφει το βλέμμα του προς το ΠΑΣΟΚ με περισσότερη ευκαιρία, απ’ ότι προς το ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο ακόμη και για «διαζύγιο» στην Κοινωνική Συμφωνία, μεταξύ Λούκα και Καστανίδη, αλλά φαίνεται ότι εξετάστηκε και πάλι η θέση της κας Κατσέλη και ίσως να μην υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Πάντως είναι γεγονός ότι ο Αλέξης μπήκε ανάμεσά τους και μέτρησε κατά πολύ τις αντοχές και τις διαθέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: