Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Πετάει το "μπαλάκι" στον Παπούλια ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα παραβρεθεί στην σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όμως υπογραμμίζει ότι θα συμμετείχε σε μια συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών εκτός της Χρυσής Αυγής.

Με την ανακοίνωσή του αφήνει να εννοηθεί ωστόσο ότι μετά και τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι στο χέρι του Προέδρου να αξιολογήσει όλες τις προτάσεις προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης...


“Μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη Συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου, λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη των κομμάτων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι «η άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών της χθεσινής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτονόητη υποχρέωση της Προεδρίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων.»
Τέλος σημειώνουν ότι «ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αντιθέτως, είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: