Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα


Μετά την κατάθεση της εντολής από τον Α. Σαμαρά, σειρά παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος για τρεις ημέρες θα πρέπει να βρει τρόπους για να φτιάξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Σε περίπτωση αποτυχίας η εντολή δίνεται στον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος προφανώς θα την καταθέσει την ίδια ημέρα αφού δεν μπορεί να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία.
Την επόμενη, λοιπόν, πολύ σύντομα όπως όλα δείχνουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Κι όπως λέει η διαφήμιση «όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι», επομένως την πόρτα του Προεδρικού θα περάσει και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με τα παλικάρια του και με στρατιωτικό βηματισμό.
Θα μου πείτε, «και σένα τι σε πειράζει, ο ελληνικός λαός τον ψήφισε, οι άλλοι είναι καλύτεροι;»...

Όχι βέβαια, αλλά για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο που δεν το θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η λύση είναι μία.
Ίσως φανεί αιρετική, ίσως ξενίσει αλλά μόνο έτσι θα αποτραπεί και η ακυβερνησία και η ισότιμη αντιμετώπιση του νεοναζιστή Νίκου Μιχαλολιάκου.
Η λύση, λοιπόν, είναι «Στηρίξτε τον Τσίπρα, δώστε ψήφο ΑΝΟΧΗΣ».
Σκεφτείτε το εξής: Μέσα σε λίγες ώρες ανατράπηκε το μεταπολιτευτικό σκηνικό της χώρας, γιατί όχι και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Και να γίνει πρωθυπουργός της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Μόλις λοιπόν ο Αλέξης και ο Πάνος ή ο Αλέξης και ο Φώτης Κουβέλης (ώστε να ξεπεραστούν οι 120 βουλευτές που ζητά το Σύνταγμα) τα βρουν αύριο – μεθαύριο, και πάνε στη Βουλή αυτή να δώσει ψήφο ανοχής. Να ορκιστεί κυβέρνηση Τσίπρα με πέντε – έξι υπουργούς από τους Ανεξάρτητους.
Υπουργός Οικονομικών να μπει ο Παν. Λαφαζάνης ή ο Δ. Στρατούλης ή γιατί όχι η Σοφία Σακοράφα που βγήκε πρώτη σε σταυρούς.
Υπουργός Εξωτερικών θα μπορούσε να οριστεί ο Δ. Παπαδημούλης ή ο Νίκος Βούτσης ή ακόμη και ο Μανόλης Γλέζος που έχει δώσει αγώνες για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να αντιμετωπιστεί και η λαθρομετανάστευση θα μπορούσε να μπει ο Θ. Δρίτσας ή ο Π. Τατσόπουλος ή καλύτερα να μπει κάποιος από τους συμμάχους της ΔΗΜΑΡ ή του Καμμένου, με όποιον τέλος πάντων γίνει η κυβέρνηση.
Την κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ζήτησε πριν από λίγες ώρες και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος. Κι όταν ο βασικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου μιλά για αριστερή κυβέρνηση όλοι εμείς μπορούσε να στηρίξουμε ένα τέτοιο σχήμα, για το καλό της πατρίδας, για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη.
Δεν κάνουμε πλάκα, αφού ο ελληνικός λαός έτσι ψήφισε, έτσι πρέπει να παιχτεί και το παιχνίδι.
Η δυσκολία είναι στην επόμενη ημέρα. Για παράδειγμα:
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το Ecofin και θα πρέπει να πάει ο αριστερός υπουργός Οικονομικών να διαπραγματευτεί τη βοήθεια στην Ελλάδα, το Μνημόνιο, τα μέτρα, τις δεσμεύσεις. Να φανταστούμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πει όχι σε όλα, θα καταγγείλει τα Μνημόνια και τους δανειστές και θα γυρίσει στην Αθήνα. Είναι πράγματι δύσκολος ο ρόλος της, αλλά έτσι είναι τα κόμματα εξουσίας που λέει και ο κ. Τσίπρας.
Να φανταστούμε επίσης ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ σε 15 ημέρες που θα συζητήσει το αίτημα των Σκοπίων για ένταξη με το όνομα Μακεδονία, θα πάει ο αριστερός υπουργός Εξωτερικών. Τι θα πει είναι πράγματι μεγάλο δίλημμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την πατρίδα.
Αντίστοιχα και στη σύνοδο των υπουργών Δημοσίας Τάξης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις απόψεις του αριστερού υπουργού ΠΡΟΠΟ για το ανεξέλεγκτο κύμα μεταναστών. Αλλά επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποια περιοδεία του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα γκέτο της Αθήνας, εκεί που επικρατεί χάος από το 1 εκατ. λαθρομεταναστών.
Θα είναι εντυπωσιακό, π.χ. να δούμε πως θα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση Τσίπρα και λοιπών δυνάμεων, μια μεγάλη διαδήλωση των εργαζόμενων. Γιατί μη μου πείτε ότι ξαφνικά θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια και δε θα κάνουμε πορείες διαμαρτυρίας; Επομένως, σκεφτείτε οι δυνάμεις της τάξεις, τα ΜΑΤ, που θα παίρνουν εντολή από τον αριστερό υπουργό ΠΡΟΠΟ να πάνε να αντιμετωπίσουν τους συνταξιούχους ή τους φοιτητές που θα ζητούν καλύτερη παιδεία. Σκεφτείτε δε πόσο ωραία εικόνα θα είναι να γίνει διαδήλωση του ΠΑΜΕ και να υπάρξει ένταση στην πλατεία Συντάγματος ή να κλείσουν τα κρουαζιερόπλοια που φέρνουν χιλιάδες ξένους. Τι θα κάνει το… αριστερό λιμενικό σώμα; Θα πετάξει έξω τον Νταλακογιώργο και τους άλλους ναυτεργάτες;
Και με τις μεταρρυθμίσεις τι θα κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα; Θα πάρει πίσω φανταζόμαστε όλα τα νομοθετήματα για πώληση ή αξιοποίηση ακινήτων και άλλων ΔΕΚΟ;
Εννοείται ότι θα πάρει πίσω την απόφαση για το πετρέλαιο θέρμανσης και από τον επόμενο χειμώνα θα έχουμε όλοι στα σπίτια μας πετρέλαιο με σφραγίδα… Τσάβες.
Και πολύ μεγάλη σημασία θα έχει ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μια Σύνοδο Κορυφής. Θα έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς γραβάτα να συνομιλεί με την Αγ. Μέρκελ και τον Β. Σόιμπλε. Ή ακόμη καλύτερα: Να θελήσει να έρθει στην Ελλάδα ο Ομπάμα και να τον υποδεχθεί στο Μαξίμου ο Τσίπρας.
Πράγματι οι δυσκολίες είναι πολλές, όμως, για το καλό της πατρίδας λέμε όλοι:
«Δαγκωτή ψήφο ανοχής στον Αλέξη Τσίπρα».
Αριστερός Ψάλτης
Από factorx 

Δεν υπάρχουν σχόλια: