Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Υπάρχει μια Παράταξη …

Που όπως έλεγε ο Oscar Wilde δεν τολμά ακόμα να πει το όνομα της.

Είναι η παράταξη που εκπροσωπεί ιστορικά τις αξίες και τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης.  
Σε αυτή παράταξη ανήκουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν πιστεύουν στα άκρα, τις φωνές και τις εύκολες λύσεις.
Άνθρωποι, που πιστεύουν ότι οι ουσιαστικές αλλαγές συμβαίνουν σταδιακά και ξεκινούν κυρίως από τον χώρο της δουλειάς, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού. 
Σίγουρα όχι από τον εγκέφαλο ανεπάγγελτων πολιτικών και αιώνιων φοιτητών που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις που αλλάζουν τον κόσμο μας...

Σε αυτή την παράταξη ανήκουν εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν στην κοινή λογική και στην πραγματικότητα. 
Πολίτες του κόσμου δηλαδή, που πιστεύουν ότι η παγκόσμια εξέλιξη δεν είναι μία συνομωσία εναντίον των συμφερόντων της εργατικής τάξης ή ένας ακήρυχτος πόλεμος ενάντια στο έθνος και την θρησκεία. Πολίτες, που αντικατέστησαν τους «ισμούς» με την βαθύτατα πολιτική αξία των πρακτικών λύσεων.
Σε αυτή την παράταξη βρίσκεται επίσης η συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας που δεν πιστεύει ότι το κέρδος και η δημιουργία πλούτου είναι κάτι το κολάσιμο. 
Αντιθέτως, οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την παράταξη πιστεύουν στις αξίες της επιχειρηματικότητας και σε όλες τις άλλες αξίες που την συνοδεύουν όπως η καινοτομία, το ρίσκο, η επιλογή, η ελευθερία να κληροδοτήσεις στα παιδιά σου περισσότερα από αυτά που σου κληροδότησαν οι γονείς σου.
Σε αυτή την παράταξη που δεν τολμά ακόμα να πει το όνομα της, η πατρίδα δεν κλείνεται στα σύνορα της. 
 Δεν βρίσκεται σε σύγκρουση με τον κόσμο. Δεν είναι ούτε πειραματόζωο ούτε το επίκεντρο της γης. Είναι πάνω από όλα ένα σύνολο αξιών, οι οποίες ιδίως στην περίπτωση της Ελλάδας είναι οικουμενικές. Όσοι αγαπούν την πατρίδα και βρίσκονται σε αυτή την παράταξη δεν προβαίνουν σε υστερικές κραυγές για την ανεξαρτησία. Φροντίζουν απλά να συμβάλλουν έτσι ώστε η πατρίδα τους να γίνει ισχυρή και παγκόσμια σε ένα κόσμο που σηματοδοτείται από την  αλληλεξάρτηση των εθνών.
Το όνομα αυτής της παράταξης είναι η Πρόοδος και όπως πάντα απέναντι της έχει μία Συντήρηση. 
Μία Συντήρηση που αρνείται από φόβο και άγνοια να εγκαταλείψει τους μεγάλους μύθους του 20ου αιώνα. 
«Το μεγάλο κράτος», «το πανίσχυρο και ανεξάρτητο έθνος», την «αληθινή θρησκεία», «την καθαρή φυλή» , το επαναστατικό προλεταριάτο». 
Η φαιοκόκκινη συντήρηση σήμερα απειλεί να μας κρατήσει πίσω.  Απειλεί να μας οδηγήσει στην φτώχεια και την σύγκρουση, την στιγμή που εμείς προσπαθούμε να κολυμπήσουμε  και να σερφάρουμε στο μεγάλο κύμα της παγκόσμια αλλαγής.
Στην Ελλάδα σήμερα αυτή η παράταξη αγκαλιάζει την κεντροδεξιά, την ευρωπαϊκή κεντροαριστερά και τα φιλελεύθερα κόμματα. 
Και επειδή η Ελλάδα μας όντως πρέπει να στείλει με τις εκλογές της ένα διεθνές μήνυμα ας το στείλει με τις επαναληπτικές εκλογές. 
Ας ενωθούμε επιτέλους όλοι όσοι πιστεύουμε ότι το μέλλον της πατρίδας μας βρίσκεται στην Ευρώπη και στον κόσμο, που όπως και να το κάνουμε έχουν πάρει διαφορετική πορεία από αυτή που θα επιθυμούσαν ο Κύριος Τσίπρας ή ο Κύριος Μιχαλολιάκος. 
Ας στείλουμε ένα νέο μήνυμα στον κόσμο. 
Δεν είμαστε μόνο θυμός, δεν είμαστε μόνο αντίδραση και συντήρηση. 
Είμαστε μία κοινωνία που ελπίζει, πιστεύει και προοδεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: