Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα του Αντώνη Σαμαρά...

Συνήθως στον κόσμο τις πολιτικής, υπάρχουν κάποια θανάσιμα αμαρτήματα όπου καλούνται οι βουλευτες να μην πράξουν! 

Κάτι σαν τα εφτά αμαρτήματα σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία..
Όπως όλα δείχνουν, οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρο εκλογών. 
Την Κυριακή 6 Μαίου, ο ελληνικός λαός καταδίκασε την πολιτική του μνημονίου διαλύοντας κυριολεκτικά τον άλλοτε κυρίαρχο δικομματισμό και δείχνοντας εμπιστοσύνη στα αντιμνημονιακά μέτωπα.
Έπρεπε να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ; ΟΧΙ.
Φτάσαμε όμως και γι’αυτό φέρουν μέγαλη ευθύνη διάφοροι και διάφοροι..
Ένας από αυτούς, ο Αντωνάκης Σαμαράς.
Άκουσα λίγο μετά τις εκλογές τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να...
σχολιάζει το αποτέλεσμα τονίζοντας οτι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει για την αποτυχία του μνημονίου αλλά και το μόνο κόμμα που έχει να προσφέρει λύσεις και σχέδιο. Πόση υποκρίσια μπορεί να χωρέσει σε μία πρόταση;
1.Ου διαπράξεις την υπέρτατη κωλοτούμπα!
Αφού είναι έτσι λοιπόν τα πράγματα, τι έκανες μισό χρόνο Αντώνη Σαμαρα ως κομμάτι της κυβέρνησης; Περίμενες να γίνεις πρωθυπουργός πρώτα και μετά να μας λυτρώσεις; Kai γιατί υπέγραψες φαρδιά πλατιά το δεύτερο αντισυνταγματικό και παράνομο μνημόνιο; Γιατί πήρες μέρος σε αυτή τη κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν έκανες εκλογές τη στιγμή που έπρεπε;
Ο Σαμαράς φώναζε τότε οτι θα στείλει τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου σε ειδικά δικαστήρια και θα τους τιμωρήσει και και και.. Ο ίδιος έδωσε όμως αμέσως μετά ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση με υπούργο τον Παπακωνσταντίνου!
2.Oυ διαγράψεις το μισό κόμμα!
Το πιο καλό ανέκδοτο απ’όλα ήρθε λίγο αργότερα: Διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε το Μνημόνιο 1 και μετά διέγραψε καμιά εικοσαριά βουλευτές επειδή καταψήφισαν το Μνημόνιο 2!
3.Ου επαναφέρεις τον Ιούδα που πήρε τα τριάκοντα αργύρια
Ο Σαμαράς φρόντισε να υπενθυμίσει με τον καλύτερο τρόπο στους ψηφοφόρους του οτι ΝΑΙ, αυτός ήταν που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζοντας στα κατα τ’άλλα φρέσκα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον Γιώργο Συμπιλίδη..
Το επικοινωνιακό παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα με τις επιστολές μετάννοιας έπιασε τόπο και ανέδειξε πως η πολιτική του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι άρηκτα συνδεδεμένη με το σκληρό μνημόνιο που ο ίδιος δεν σταμάτησε από την αρχή να αντιπολιτεύεται δείχνοντας δείγματα διχασμένης προσωπικότητας..
Η επιστολή με την υπογραφή του στην Ευρώπη δεν ήταν επιστολή μετάννοιας και υποταγής; Oι επιστολές μετάννοιας που ζήτησε από τους ίδιους του τους βουλευτές δεν ήταν δική του ίδεα; Tζάμπα μάγκας.
4.Ου παρακούσεις την επιθυμία του λαού
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μας ζάλισε με την αυτοδυναμία του. Δεν σταμάτησε ούτε την τελευταία μέρα να κατηγορεί όλα τα δεξιά και μη κόμματα. Ο λαός όμως του έδειξε πόσο λανθασμένες ήταν οι κινήσεις του και ολόκληρη η εκστρατεία του κόμματός του δίνοντας του το πολύ λίγο 18%.
5.Ου μετατρέψεις το δεξιό χώρο σε δεκανίκι σου
Με το 18% όμως ήρθε και η επόμενη κωλοτούμπα. Σήμερα έκανε πρόταση σε όλα τα δεξιά κόμματα εντός και εκτός βουλής για ένα ενιαίο δεξιό κίνημα που θα σαρώσει στις επόμενες εκλογές.
Ο Σαμαράς ήταν ο άνθρωπος που διέλυσε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τώρα, προσπαθώντας να κρατηθεί στην καρέκλα, προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια. Εάν το έκανε προεκλογικά αυτό, θα είχε κάποιο νόημα. Τώρα όμως όλοι καταλαβαίνουν οτι αυτή η κίνηση αναδεικνύει τον μικροκομματισμό και όχι την ύστατη προσπάθεια για την σωτηρία της Ελλάδας.
Και απ’ότι φαίνεται θα είναι αρνητική η απάντηση από όλους σε αυτό το προσκλητήριο για δήθεν επανένωση της Κεντροδεξιάς.
Πως γίνεται η Ντόρα Μπακογιάννη να δεχτεί μία συνεργασία με την ΝΔ του Σαμαρά, του ανθρώπου που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα της και που διέγραψε την ίδια από το κόμμα της; Aπλά δεν γίνεται. Ήδη από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη διαρρέουν ότι δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ.
Σήμερα άκουσα τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο στο ραδιόφωνο. Εξηγούσε την καχυποψία του σε αυτή την πρόσκληση και το κατά πόσο είναι αξιόπιστη. Πως γίνεται να είναι αξιόπιστη όταν ο άνθρωπος που τριχοτόμησε την άλλωτε δυνατή και ενωμένη Νέα Δημοκρατία επί Κώστα Καραμανλή, προσπάθει όπως όπως να κερδίσει ψήφους;
Όσο για τον Πάνο Καμμένο, είναι ενδεικτικό το γεγονός οτι δεν σήκωσε καν το τηλέφωνο του και δεν δέχτηκε να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια συζητήσεων για την δημιουργία συγκυβέρνησης..
6.Ου επιθυμήσεις βουλευτές άλλου κόμματος
Ο Καρατζαφέρης έμεινε εκτός βουλής με 2,9%. Ποιος δεν πιστεύει οτι εάν Βορίδης και Γεωργιάδης είχαν παραμείνει στον ΛΑΟΣ θα είχε μπει; O Σαμαράς στέρησε εμμέσα την είσοδο του κόμματος του στην βουλή. Οι πληροφορίες λένε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση σύγκλησης της ΝΔ με το ΛΑΟΣ. Και καλά λένε..
Εγώ προσωπικά βλέπω τον Σαμαρά να ξανακατεβαίνει μόνος και αβοήθητος στις εκλογές, απέναντι σε μία ενωμένη και μονιασμένη Αριστερά που θα τον ισοπεδώσει. Είμαι περίεργος να δω ποιά θα είναι η επόμενη ανοησία που θα σκεφτεί.
7.Ου παραδώσεις κόμμα μικρότερο απ’οτι το παρέλαβες
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε πως ούτε νεκρός δεν θα ξαναγυρίσει στην Νέα Δημοκρατία, ούτε ώς αρχηγός της. Ε λοιπόν όχι απλά γύρισε, αλλά κατάφερε το κόμμα που στις εκλογές του 2009 έφτασε με 33% στο ιστορικό χαμηλό του, να το φέρει στον ιστορικό ΠΑΤΟ του. Έραψε την Νέα Δημοκρατία στα μέτρα του μετατρέποντάς την σε Πολιτική Άνοιξη.
Η ΝΔ του Αντωνάκη πάτωσε. Έγινε τοσοΝΔούλα..
Ο Κώστας Καραμανλής, μετά την ήττα του παραιτήθηκε απο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: