Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τι θα γίνει ως τον Μάρτιο;

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να γίνουν πολλά και να επιτευχθούν οι άμεσοι στόχοι, χωρίς καθυστερήσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο βήμα» καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρα τη συμφωνία του Eurogroup.
Όπως ανέφερε, «η έγκριση του οικονομικού προγράμματος και η συμφωνία του PSI ήταν ο κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής και γι'  αυτό έγινε πολλή δουλειά». Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του πως «εάν εφαρμοσθεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα, το 2013 θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αρχίσει σταδιακά η ανάπτυξη».
Ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε ότι «πολλοί προέβλεπαν εμπλοκή και αποτυχία, αλλά ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν» ενώ προέβλεψε ότι... με τις αποφάσεις που ελήφθησαν θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 21.00, αποφασίστηκε, με πράξη του υπουργικού συμβουλίου και τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να ψηφιστεί την Πέμπτη η δημόσια πρόσκληση για το PSI, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ρήτρα συλλογικής ευθύνης (CACS), που δίνει τη δυνατότητα επέκτασης των όρων του PSI στους οποίους έχει συμφωνήσει η πλειονότητα των ιδιωτών ομολογιούχων σε όλους τους πιστωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: