Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εύγε στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας - Νίκησαν την ακρίβεια με ένα κλικ

Πολίτες έκαναν πέρα τους μεσάζοντες

Όπως σας λέμε εδώ κι τρεις μέρες, να "χτυπήσουν" τα super market και τους μεσάζοντες έβαλαν στόχο τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και τα κατάφεραν.
Παρήγγειλαν οι ίδιοι, 20 τόνους πατάτες, προς 2,5 ευρώ τα 10 κιλά, απευθείας από παραγωγό της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και έφτιαξαν μια σελίδα στο διαδίκτυο, όπου γίνονται οι παραγγελίες.
Πατάτες μέσω internet 300% πιο φθηνά
Δέκα κιλά πατάτες στο super market κοστίζουν περίπου 7 ευρώ, δηλαδή στα ράφια τους είναι περίπου 300% ακριβότερες!
Μετά από αυτήν την κίνηση, η αλυσίδα Super Market της Β. Ελλάδας, η οποία δραστηριοποιείται και στο Νομό Πιερίας, έβγαλε σε προσφορά  πατάτες Νευροκοπίου προς 0,34 ευρώ το κιλό!  
Δηλαδή, από 7 ευρώ κατέβασε την τιμή σε 3,4 ευρώ το δεκάκιλο…

Έτσι, λοιπόν, άρχισαν να κατατίθενται μέσω διαδικτύου οι πρώτες παραγγελίες για πατάτες Νευροκοπίου από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.
Μόνο οι  κάτοικοι της Κατερίνης μπορούν προς το παρόν να παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας των εθελοντών, ποσότητες μέχρι 100 κιλά ανά άτομο, προς 0,25 ευρώ το κιλό ή «2,5 € το δεκάκιλο».
Η εφαρμογή, όπως λένε, με μια ελάχιστη τροποποίηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πόλεις.
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας δηλώνουν πρόθυμα να διαθέσουν όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, για να βοηθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες πολιτών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η αρχή έγινε και τώρα έπεται η συνέχεια. 

Εύγε στην  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, βοήθησαν σημαντικά τους αγρότες του Ν. Δράμας, όχι μόνο ότι τους απορρόφησαν αδιάθετες ποσότητες πατάτας, αλλά ότι τους άνοιξαν... δρόμους!
Αυτούς της σκέψης και των ιδεών, πως πρέπει δηλαδή να βλέπουν το μέλλον τους!
Στάθης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρχισε να ξυπνάει ο κόσμος επιτέλους... επιτέλους...

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στα δυσκολα ειμαστε ενωμενοι ετσι πρεπει να ειμαστε παντα και τωρα απεναντοι στουσ πολιτικουσ μονο το μαυρο τουσ αξιζει.......Βαγγελησ.

Ανώνυμος είπε...

sygxaritiria se aftous pou piran tin protovoulia. MPRAVO!!! kai se alla

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΆΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΊΝΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΥΤΑΣΕ ΣΤΑ ΠΡΌΘΥΡΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΟΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ