Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Απόρρητο γερμανικό έγγραφο «καίει» την Ελλάδα!

Απρόθυμη, ατίθαση και ανίκανη 
παρουασιάζεται η Ελλάδα σε έγγραφο - φωτιά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών! 
Την ίδια στιγμή αναφέρει πώς αν κατάφερνε να ξεπεράσει τις αδυναμίες της αυτές, θα μπορούσε να πετύχει ανάπτυξη έως και 8%, εντός των επόμενων πέντε ετών!
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Die Welt», η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική, της λείπει η σχετική υποδομή, ενώ για την Αθήνα, «δεν αποτελούν προτεραιότητα» οι μεταρρυθμίσεις.
Στο ίδιο έγγραφο, πάντως, η Ελλάδα περιγράφεται ως χώρα η οποία μπορεί εύκολα να ανθίσει οικονομικά, καθώς, όπως σημειώνεται, οικονομολόγοι και επιχειρηματίες διαπιστώνουν σε όλους τους τομείς μεγάλη απόσταση από τις ανεπτυγμένες χώρες, άρα και μεγάλες προοπτικές για ανάπτυξη...
 
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς της αγοράς εργασίας, της γραφειοκρατίας, των καρτέλ στα ελεύθερα επαγγέλματα, στους τομείς ενέργειας, μεταφορών και επικοινωνιών και στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, θα μπορούσε η ελληνική οικονομία εντός πέντε ετών να σημειώσει ανάπτυξη 8%.
Στο δημοσίευμα πάντως γίνεται αναφορά και στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ πριν από λίγους μήνες στην Ελλάδα, η οποία, όπως επισημαίνεται, δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε η γερμανική πλευρά. «Η υλοποίηση από ελληνικής πλευράς παραμένει ανεπαρκής» σύμφωνα με την αξιολόγηση των συνεργατών του Γερμανού υπουργού, οι οποίοι αναφέρονται ενδεικτικά στη δημιουργία επενδυτικής τράπεζας στο πρότυπο της γερμανικής KfW, οι συζητήσεις για την οποία, όπως λένε, προχωρούν πολύ αργά.
Οι προοπτικές πάντως ανάπτυξης που παρουσιάζει η χώρα , περιγράφονται λεπτομερώς μέσα στο έγγραφο και ακριβώς για το λόγο αυτό προτείνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εντάξει τα στοιχεία αυτά στον κατάλογο των προϋποθέσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: