Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Το ΔΝΤ δέχεται να αλλάξει η «συνταγή» του μνημονίου

Ανοιχτό αφήνει το ΔΝΤ το ενδεχόμενο να υπάρξει επωφελής για την Ελλάδα επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, βάσει αυτών που προτείνει ο A. Σαμαράς ως προαπαιτούμενα για να υπάρξει ίχνος ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.
Με ανακοίνωση που διένειμε το ΔΝΤ αναφέρει ότι «Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος, το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισ. εκατ. ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο» και συνεχίζει η ανακοίνωση δίνοντας ένα «δωράκι» στον Α. Σαμαρά επισημαίνοντας ότι... η Νέα Δημοκρατία «δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».
Με την ανακοίνωση του αυτή το ΔΝΤ εμμέσως αποδέχεται για πρώτη φορά το ενδεχόμενο αλλαγής στην «συνταγή» της οικονομικής πολιτικής σύμφωνα με αυτά που θα μπορούσε να προτείνει η ΝΔ. 
Είναι σαφές ότι από τα τρία μέλη της Τρόικας, το ΔΝΤ είναι αυτό που πλέον διάκειται σαφώς πιο ευνοϊκά απέναντι στην προτεινόμενη από τον Α. Σαμαρά  οικονομική πολιτική, προφανώς επειδή και αυτό έχει διακρίνει ότι η μέχρι σήμερα ακολουθουμένη οικονομική πολιτική το μόνο που έχει καταφέρει είναι να βαθαίνει την ύφεση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: