Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αυτό είναι το τρομακτικότερο διάγραμμα στον κόσμο σήμερα

XRIMANEWS.GR
Τα ομόλογα της Γερμανίας ξεπουλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και η δημοπρασία ομολόγων της χώρας ήταν από τις χειρότερες στην ιστορία της. 
Κάποιοι, κυρίως Γερμανοί, είπαν ότι η άσχημη δημοπρασία ήταν συμπτωματική αλλά αυτό το διάγραμμα δείχνει πως ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι επενδυτές πουλούν γερμανικά ομόλογα.
Το επιτόκιο της Γερμανίας στον 10ετή ορίζοντα εξακολουθεί να είναι υπερβολικά χαμηλό καθώς η χώρα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον πόνο των υπολοίπων κρατών της ΕΕ προς όφελος της. 
Αυτό που είναι διαφορετικό αυτή τη φορά, ωστόσο, είναι πως η πορεία των γερμανικών επιτοκίων ακολουθεί αυτήν των περιφερειακών, όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας...


Αυτός ο συγχρονισμός είναι πρωτοφανής. Μέχρι σήμερα ο κανόνας ήταν πως τα γερμανικά επιτόκια κινούνταν αντίθετα από αυτά της περιφέρειας καθώς όταν οι επενδυτές πουλούσαν ομόλογα των κρατών που τους τρόμαζαν κατευθύνονταν σε αυτά της Γερμανίας, χώρας που θεωρούσαν ασφαλή.
Τώρα, όμως οι επενδυτές πουλούν οτιδήποτε ευρωπαϊκό, πουλούν Ευρώπη και τρέχουν να κρυφτούν. Αν η Γερμανία δε βάλει νερό στο κρασί της (που μάλλον δε θα το κάνει, τουλάχιστον όχι όπως θα ήθελαν οι αγορές), τότε είναι πιθανόν η τάση αυτή να συνεχιστεί και αν αυτό ισχύσει θα πρέπει να δούμε που θα κρυφτούμε όλοι εμείς.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: