Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

To ΔΝΤ διαψεύδει τον Βενιζέλο: «Δεν υπήρξε τελική συμφωνία»

«Οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζονται και δεν υπήρξε τελική συμφωνία» 
αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από το ΔΝΤ, διαψεύδοντας έτσι την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών *, σύμφωνα με την οποία οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν.
Το Υπουργείο Οικονομικών ...εξέδωσε μια ανακοίνωση, την Πέμπτη, στην οποία τονιζόταν ότι τα μέτρα και οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ είχαν «κλειδώσει» και σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συνέχιζε τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εν τω μεταξύ, ένας ανώτερος αξιωματούχος από την τρόικα δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι η 6η δόση θα εκταμιευτεί, «μόνο όταν η Αθήνα κάνει περισσότερα για να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».
«Χωρίς την ενίσχυση, η Αθήνα μπορεί να ξεμείνει από μετρητά τον επόμενο μήνα, προκαλώντας την χρεοκοπία που θα συμπαρασύρει τη ζώνη του ευρώ σε μια βαθύτερη κρίση του χρέους» επισημαίνει στέλεχος του ΔΝΤ.

Τέλος, πηγή προσκείμενη στην τρόικα δήλωσε την Πέμπτη στο πρακτορείο ότι οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Reuters


* Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου 3 ώρες, η συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας.
Όπως έγινε γνωστό από παράγοντες του υπουργείου, στη  συνάντηση της Πέμπτης οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο του ΔΝΤ (το μνημόνιο για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική ή MEFP).
Σε νέα συνάντηση, το βράδυ της Παρασκευής, θα εξεταστεί το αντίστοιχο μνημόνιο της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: