Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Εθνική Μειοδοσία": Τα New Greek Statistics κομμένα στα μέτρα των δανειστών - Ο υπάλληλος του ΔΝΤ γράφει και σβήνει με την ανοχή του Μαξίμου!..

Νέο «κρούσμα» αναθεώρησης των στατιστικών στοιχείων, όπως σας γράψαμε χθες, προκλήθηκε χθες από την ανεξάρτητη στατιστική αρχή, την ΕΛΣΤΑΤ. 
«Κόντυνε» κατά 2,9 δισ. ευρώ το ΑΕΠ του 2010, αυξάνοντας κατ' αναλογία το χρέος κατά 4 δισ. ευρώ και το έλλειμμα κατά 300 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ...

«τα νέα στοιχεία δεν επηρεάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012 που είναι προσδιορισμένοι σε απόλυτους αριθμούς και επί τη βάσει των οποίων έχει καταρτιστεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που κατατέθηκε στη Βουλή».  
Ωστόσο, μπορεί να μην επηρεάζει τους συγκεκριμένους στόχους, αλλά επηρεάζει δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες:
1 Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που μόλις τη Δευτέρα κατατέθηκε στη Βουλή, φτιάχτηκε με τα παλαιά στοιχεία. 
Δηλαδή περιλαμβάνει ΑΕΠ για το 2010 στα 230,173 δισ. ευρώ έναντι 227,318 που τελικά αποφάνθηκε η ΕΛΣΤΑΤ ότι είχαμε.
2  Αυξάνει το έλλειμμα και το χρέος ως αναλογία του ΑΕΠ.  
Ο λόγος για τους επίσημους δείκτες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που ναι μεν δεν μετρά το Μνημόνιο (θέτει -όπως λέει και το υπουργείο- στόχους σε απόλυτους αριθμούς) αλλά παρακολουθούν οι αγορές. Με βάση τα στοιχεία αυτά το χρέος του 2010 από το 142,75% του ΑΕΠ σκαρφάλωσε στο 144,55% του ΑΕΠ, δηλαδή αβγάτισε κατά 4,076 δισ. ευρώ. Ομοίως το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 0,1% στο 10,6% του ΑΕΠ το 2010 δηλαδή αυξήθηκε κατά 300 εκατ. ευρώ (πάντα ως αναλογία του ΑΕΠ).
Υπάρχει όμως και άλλο ένα ζήτημα: ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση προωθούσε αναθεώρηση του ΑΕΠ έως και κατά 20% προς τα «πάνω» για να μειωθούν έλλειμμα και χρέος, τελικά συμβαίνει το ανάποδο στη χειρότερη χρονικά συγκυρία. Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ προσδιορίζεται εθνικολογιστικά. Δηλαδή με παραμέτρους και μοντέλα εκτίμησης των χρημάτων που «παράγει» η οικονομία. Πανευρωπαϊκά, όπως αναφέρουν οικονομολόγοι, υπάρχουν πέραν της μιας αποδεκτές μέθοδοι εκτίμησης.
Τα νέα στοιχεία
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν την αναθεώρηση του ΑΕΠ από το 2005 και μετά. Αποκαλύπτουν ότι η οικονομία εισήλθε το 2008 και όχι το 2009 σε ύφεση. Επίσης καταγράφουν για το 2010 ύφεση πιο ρηχή (στο 3,5% και όχι στο 4,5%). Ωστόσο, τα προηγούμενα χρόνια η ανάπτυξη ήταν μικρότερη και η ύφεση εντονότερη και έτσι συνολικά το ΑΕΠ σε αξία μειώθηκε.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι ρυθμοί ανάπτυξης (μεταβολές όγκου) του ΑΕΠ για την περίοδο 2006-2010 αναθεωρήθηκαν ως εξής:
2006 (σε +5,5% από 5,2%), 2007 (σε +3,0% από 4,3%), 2008 (σε -0,2% από 1,0%), 2009 (σε -3,2% από -2,0%), 2010 (σε -3,5% από -4,5%).
Ειδικότερα για το 2010, η στατιστική αρχή αναφέρει ότι αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κυρίως στη μικρότερη μείωση της τελικής κατανάλωσης των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν τα νοικοκυριά (-3,6% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση -4,5%), στη μεγαλύτερη μείωση των εισαγωγών (-7,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση -4,9%) και στη μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών (4,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση 3,8%).
Η αναθεώρηση, σύμφωνα με την Αρχή, προήλθε κυρίως από την ένταξη νέων και επικαιροποιημένων πηγών στη διαδικασία κατάρτισης των εθνικών λογαριασμών (νέες εκτιμήσεις για πολλές δραστηριότητες, αναθεώρηση της τελικής καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών, εφαρμογή βελτιωμένης μεθοδολογίας για την εκτίμηση του σχηματισμού του ακαθάριστου παγίου κεφαλαίου, νέες εκτιμήσεις για τις εισαγωγές και εξαγωγές πλοίων κ.λπ.).
O ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
 
Σαν πραγματική θεωρία συνομωσίας μοιάζουν όλα αυτά.
Ο πρωθυπουργός συνομιλεί κρυφά με τον Ντομινίκ Στρος Καν για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα που στις συνεντεύξεις του παραδέχεται το κακό που προξένησε το Ταμείο στις χώρες που βρέθηκαν στο έλεός του.
Ανακόλουθη συμπεριφορά το λιγότερο. 
Κι ενώ ο ίδιος ξορκίζει δημόσια το ΔΝΤ τοποθετεί επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον Ανδρέα Γεωργίου –Κύπριος;-ο οποίος είχε υπηρετήσει στο ΔΝΤ.
Διαβάζουμε στις 20-11-2010 στην ηλεκτρονική έκδοση του "Πρώτου Θέματος": Την ημέρα που αναθεωρήθηκε το ελληνικό έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, ο νέος υπεύθυνος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Ανδρέας Γεωργίου φάσκει και αντιφάσκει σε συνέντευξή του προς γερμανικό περιοδικό (ιντερνετική έκδοση)  Der Spiegel.

Ο υπάλληλος του IMF επί 21 χρόνια στην Ουάσινγκτον λέει αρχικά ότι βρήκε ένα επίσημο οργανισμό με καλά οργανωμένες υπηρεσίες και τμήματα και καλή θέληση μεταξύ των υπαλλήλων.

Όταν, όμως, τον ρωτά ο δημοσιογράφος πως εξηγεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρήκε μια σειρά από αλλαγές και στατιστικά στοιχεία επηρεασμένα από πολιτικούς, απαντά ότι «υπήρχαν προβλήματα με την ελληνική στατιστική τα οποία δεν μπορούσα να τα φανταστώ. Και είναι σωστό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας επέπληξε για σοβαρές ανωμαλίες και ελαττώματα και κακή συνεργασία. Θα κάνω οτιδήποτε για να φέρω μια εξαιρετική κουλτούρα» λέει ο κ. Γεωργίου ο οποίος συμπληρώνει ότι για πρώτη φορά η ΕΛΣΤΑΤ θα είναι ανεξάρτητη με νόμο.!
Φοβερό, ε; Σημειώστε ότι από τα νούμερα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας-Αρχής διαμορφώθηκε η πεποίθηση στη παγκόσμια κοινή γνώμη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αλχημιστές και μας αξίζει το ΔΝΤ και η χρεοκοπία.
Ταυτόχρονα εκείνο το διάστημα απανωτά δημοσιεύματα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό κάνουν λόγο για τον σκοτεινό ρόλο της Goldman Sachs στις χρεοκοπίες των κρατών, τα CDS κι όχι μόνο.
Κι ενώ η Goldman βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ο Παπανδρέου τοποθετεί επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ένα πρώην στέλεχός της, τον κ. Ανδρέα Χριστοδούλου, για τον  οποίο στο βραβευμένο βιβλίο του «Η Τράπεζα-Πως η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο», ο Γάλλος δημοσιογράφος-ερευνητής Marc Roche έγραφε ανάμεσα στα άλλα:
Το 2001, η κυρία Αντιγόνη Λουδιάδη, ένα στέλεχος της Goldman στο Λονδίνο, πρότεινε στα αφεντικά της, να πλησιάσουν την ελληνική κυβέρνηση και να της προτείνουν να αποκρύψουν το ελληνικό χρέος για να καταφέρει να μπει στην ΟΝΕ. Η κυβέρνηση Σημίτη δέχτηκε. Tμήμα των δαπανών Άμυνας, μετατράπηκαν σε ένα swap και μέσω της Εθνικής Τράπεζας, πουλήθηκαν και αγοράστηκαν. Με έναν πολύπλοκο τρόπο το χρέος εμφανίστηκε μικρότερο.
Μπήκαμε στην ΟΝΕ με όλες τις ψεύτικες προυποθέσεις και τους ούριους ανέμους της Goldman Sachs και σήμερα θερίζουμε θύελλες. Η Goldman πήρε 330 εκατομμύρια αμοιβή. Κανένας δεν γνωρίζει όμως τι υποθήκες μπήκαν για τα swaps.
Τι ξεπουλήσαμε δηλαδή προκειμένου να «εξυπηρετηθούμε».
Η Goldman από την άλλη,όταν ξεκίνησε η κρίση, δημιούργησε στο Λονδίνο τον πρώτο λογαριασμό όπου κάποιος μπορούσε να ποντάρει υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδας. Τρελά κέρδη. Και το μήνυμα σαφές: «ο πρώην πελάτης καταρρέει, εμείς ξέρουμε καλύτερα»
Τον Νοέμβριο του 2009, η Goldman , έστειλε ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη της ,να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και να προτείνει την αγορά ενός νέου προιόντος για να βοηθηθούμε στην κρίση.
Ο Παπανδρέου αρνήθηκε και μετά από μέρες το βασικότερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας με συνέντευξή του παρουσίασε την οικονομία της Ελλάδας υπό κατάρρευση. Το στέλεχος αυτό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ήταν βέβαια πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, απ αυτά που προωθούνται στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς εξουσίας. Οι οίκοι αξιολόγησης, με πρώτο την Moodys, του οποίοι οι μέτοχοι είναι και μέτοχοι της Goldman, άρχισαν στη συνέχεια,την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Τα υπόλοιπα μάλλον είναι γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως ο χρηματιστής της Goldman, Πέτρος Χριστοδούλου, στέλεχος της Εθνικής την εποχή που έγινε η απόκρυψη χρέους με τα swaps, είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Η καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά των σατανικών συμπτώσεων που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ, έτοιμη να τινάξει την Ευρωπαική Κοινότητα και το ευρώ στον αέρα.
Και υπάρχει και κάτι περίεργο που δεν χωράει ο μέσος νους.
Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας χώρας που είναι έτοιμη να την καταπιεί η Χρεοκοπία να περνάει ανέμελος το καλοκαίρι του, να μην κάνει καμία μεταρρύθμιση, καμία αποκρατικοποίηση και αντί όλων αυτών οι υπουργοί του να προσλαμβάνουν νέους δημοσίους υπαλλήλους!

Βρείτε μου μια πιο πειστική εξήγηση από τη θεωρία συνομωσίας έστω, που θέλει τους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Χριστοδούλου και Γεωργίου να αποτελούν πολιορκητικό κριό του αμερικανικού κατεστημένου κόντρα στην Ευρωπαική Ένωση και ειδικότερα τη Γερμανία;

enet
κουρδιστό πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: